Вечір відпочинку, знайомств та неймовірних вражень просто неба: перший «Студентський пікнік» в ПХДПУ імені Григорія Сковороди

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Вечір відпочинку, знайомств та неймовірних вражень просто неба: перший «Студентський пікнік» в ПХДПУ імені Григорія Сковороди

Ми навіть не зчулися, як разом з початком нового навчального року до нас прийшла пора студентських вечірок та різноманітних подій, на які з нетерпінням чекали усі, без винятку, сковородинівці. Розпочалась вона досить яскраво. Відтак, вперше для студентів нашого університету, 11 вересня 2019 року, соціально-гуманітарним відділом та Студентською Радою університету було організовано вечір знайомств «Студентський пікнік», який зібрав, певно, чи не найбільшу кількість студентів серед усіх університетських заходів.

На лугу, неподалік від університету, зручно розташувались саморобна сцена, кілька вогнищ, розміщених півколом перед нею та усе, що необхідно для пікніка. Студенти швидко облаштувались, розділились по факультетах і почали перші приготування: хтось варив кашу, хтось нарізав овочі, хтось робив бутерброди – кожен займався своєю роботою. А тим часом усіх вітає керівник соціально-гуманітарного відділу університету, ведучий Андрій Іващенко, оголошує про початок «Студентського пікніка» та запрошує перших сміливців до участі у «Вільному мікрофоні», який, мабуть, справив найбільше враження на студентів. Адже серед них було багато талановитих хлопців та дівчат, які на різноманітних заходах в самому університеті, з якихось причин, іноді соромляться проявити себе. Проте в цей вечір, як ніколи, відчувалась неймовірна підтримка від глядачів й видалася дуже невимушена атмосфера задля цього. Це і вплинуло на те, що навіть найбільш сором’язливі студенти наважились виступити перед такою публікою. Цією можливістю користувались навіть для того, щоб привітати своїх друзів із днем народження, що було дуже приємним сюрпризом для іменинників. Своїми вокальними здібностями глядачів, протягом усього вечора, радували Тетяна Демиденко (2 курс, педагогічний факультет), Аделіна Зиза (1 курс, педагогічний факультет), Ірина Лукашевич (магістрантка 2 року навчання соціоісторичного факультету), Аліна Набухотна (3 курс, філологічний факультет), Вікторія Вигівська (3 курс, філологічний факультет), Анастасія Петрова (керівник вокальної студії Singwell), Олексій Чирка (1 курс, факультет фізичного виховання), Анастасія Кучеренко (1 курс, педагогічний факультет) та Богдан Цупко (2 курс, педагогічний факультет). Костянтин Козубенко (1 курс, соціоісторичний факультет) вразив присутніх авторським віршем, а Єлизавета Хондошко (2 курс, соціоісторичний факультет) презентувала і вірш, і пісню. Однозначно, найбільше усіх вразив Іван Мостепанюк (4 курс, природничо-технологічний факультет), який вперше заспівав на публіку і одразу ж справив справжній фурор, тому в кінці вечора мусив виступити на біс. Крім цього, розвеселили публіку усім відомою піснею дівчата філологічного факультету, а студенти природничо-технологічного факультету виконали гімн Бучака.

Одним із виконавців на «Вільному мікрофоні» був і першокурсник природничо-технологічного факультету Максим Власюк, якому вечір дуже сподобався: «Враження від студентського пікніка тільки позитивні. Дуже круто, коли всі спілкуються, жартують, танцюють, знайомляться одне з одним. Я не шкодую, що вирішив заспівати, адже всі мене уважно слухали, підтримували і дуже багато людей мені підспівували, адже для виконання я обрав пісні, які знає, напевно, кожен другий студент. Хочеться подякувати усім, хто організував цей пікнік і усім, хто на нього прийшов. Хотілось би, щоб таких заходів було більше, тому що це неймовірні емоції».

Судячи з вражень студентів від цього вечора, його однозначно можна вважати вдалим. Студентка 2 курсу філологічного факультету Маргарита Пономаренко розповідає: «Соціально-гуманітарний відділ та Студентська Рада підійшли до організації з не аби якою відповідальністю: все було продумано до деталей, навіть те, що для кожного факультету виділили окреме місце. Мені дуже сподобалось те, що кожен бажаючий мав змогу продемонструвати свій талант на «Вільному мікрофоні». Атмосфера була дуже дружня і тепла. Щоправда, мені не вистачило якихось розваг та конкурсів, проте це не вплинуло на моє загальне враження від пікніка».

«Я вперше була на пікніку такого типу, тому думала, що там буде мало людей, і не очікувала, що буде так весело. Я сильно помилялася – там було дуже атмосферно, а ще приємна і надзвичайно велика компанія хороших людей. А також мені дуже сподобалась ідея з вільним мікрофоном. Крім цього, організатори провели конкурс між факультетами на найкращу страву, де факультет фізичного виховання зайняв ІІ місце. Ми дуже зраділи, адже спочатку думали, що суддям не припаде до смаку гречка з тушонкою, але ми постаралися зробити страву не лише смачною, а ще й з гарною подачею, чим і здивували членів журі. Дуже хотілось би, щоб таких заходів було побільше», – ділиться своїми враженнями студентка 3 курсу факультету фізичного виховання Діана Чечко.

А студентка 4 курсу природничо-технологічного факультету Наталія Сотник додає: «Насамперед, хочеться подякувати організаторам за таку чудову ідею і таке круте втілення її в життя. Мені дуже сподобався цей пікнік, тому що він об’єднав усіх студентів, всі підтримували одне одного, не було ніякої конкуренції. Звичайно, я хотіла б, щоб такі студентські пікніки продовжувались і надалі. Вони надають нових сил та забезпечують позитивними емоціями на весь навчальний рік».

На пікнік завітали і сковородинівці-випускники. Одна з них, Тетяна Динько, яка нині працює екскурсоводом в нашому університеті, уже чекає на наступний захід такого типу: «Спочатку я не планувала туди іти, ця ідея виникла раптово і я про це не пошкодувала. Тому що було дуже затишно і навіть якось по-сімейному. Була можливість познайомитись із новими людьми, а також проявити себе, виступивши на сцені. Важливо те, що був час і можливість приготувати будь-яку смачну страву. Не дивлячись на те, що я вже не студентка, я рада, що потрапила на цей пікнік, така атмосфера мені до душі».

А ось що розповів один із організаторів цього заходу, фахівець соціально-гуманітарного відділу, випускник університету Іван Рябчук: «Ідея створення подібного пікніку виникла, насправді, вже давно і нарешті ми змогли її реалізувати. Казанки ми взяли в туристичному класі, а за дрова пішли сухі дерева, що росли поблизу університету. Ми попросили у студентських деканів, щоб вони організували закупівлю продуктів і приготування різних страв по своїх факультетах. Ми змонтували саморобну сцену із підручних матеріалів, які були в університеті, привезли на луг світлове та звукове обладнання і оголосили, що всі бажаючі можуть записатися для виступу, який може бути будь-якого формату. Виступаючих було доволі багато. Всі прийшли вчасно, орієнтовно на таку кількість людей ми і розраховували. Дуже сподобалось те, що не було ніякої конкуренції, була дуже дружня атмосфера. Пощастило і з тим, що був просто неймовірно красивий захід сонця, доповнив картину дим від багать, який розлягався по полю, ніби туман. А коли сонце вже сіло, сцена підсвічувалась гірляндами, що також додавало якогось романтичного настрою вечору. Жодних негативних нюансів не було, багато хто знайшов нових знайомих і таким чином ми показали, що всі ми велика дружня родина. У такій неформальній обстановці першокурсники могли ближче познайомитись зі старшокурсниками, працівниками університету, своїми студентськими деканами і навіть знайти нових друзів. Приємно було те, що для виступу записувались не лише ті, хто часто виступає в університеті, а й ті, хто вперше демонстрував нам свої таланти і навіть ті, хто вже давно тут навчається, але ще не співав для широкого загалу. Взагалі дуже багато приємних відгуків, які приємно чути, тому ми сподіваємось, що це стане однією з добрих традицій нашого університету, і навесні ми повторимо захід такого формату, можливо, чимось його розширимо і удосконалимо».

Завершився «Студентський пікнік» драйвовою дискотекою, яка також всім дуже сподобалась, а особливо – музичний подарунок від Андрія Іващенка, який виконав сучасні хіти у новій цікавій інтерпретації.

Кожен знайшов у цьому вечорі щось своє: хтось нових знайомих, хтось підтримку від глядачів під час виступу, хтось нарешті дочекався на студентську дискотеку, а хтось просто помилувався неймовірним заходом сонця, гріючись біля багаття. Стомлені, але щасливі усі повертались додому з думкою про те, що «Студентський пікнік» точно запам’ятається їм надовго.

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Аліна Нестерук” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”16163″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”18″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”АВТОР” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

ФОТОГАЛАРЕЯ

Перейти до вмісту