Танцювальний колектив «Фаворит» – серед кращих в Україні

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Танцювальний колектив «Фаворит» – серед кращих в Україні

26 травня 2019 року, в офіційний день міста Києва, відбувся Міжнародний фестиваль-конкурс музики, пісні, танцю і декоративно-прикладного мистецтва «Талановиті діти України», за підтримки Міністерства культури України. З усіх куточків України та ближнього зарубіжжя, зїхалися юні учасники конкурсу, щоб показати свої таланти у різних жанрах. Фестиваль-конкурс проводився у таких номінаціях: народна, класична, естрадна, оригінальна, сучасна хореографія.

У фестивалі взяв участь танцювальний колектив «Фаворит», із міста Переяслав-Хмельницький, керівником якого є студентка фінансово-гуманітарного факультету ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», та Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв міста Києва спеціальності «Хореографія» – Анна Танана.

Різнобарв’я вишуканих костюмів, чудові мелодії, усміхнені обличчя юних талантів – все радувало, свідчило про клопітку щоденну роботу, вселяло надію на потужний розвиток цього грандіозного мистецтва – хореографії. Для кожного учасника участь у фестивалі є справжнім випробуванням творчих сил, позитивної енергії, доброзичливої атмосфери юних дарувань.

Журі очолили досвідчені хореографи та знані фахівці своєї справи – професор Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка Карого, заслужена артистка України, голова журі Третяк Л.Х.; лауреат міжнародних конкурсів, заслужена артистка України Горбатова А.М.; народна артистка України, яка була нагороджена орденом Княгині Ольги ІІІ та ІІ ступеню Добронравова С.А. та інші. Вони відзначили високу професійну майстерність хореографічного колективу «Фаворит», його зростання у виконавській майстерності, зокрема, наймолодшого хореографа – Анну Танану, яка відома не тільки своїми виступами у Переяславі-Хмельницькому, а й по всій Україні.

На фестивалі-конкурсі колектив «Фаворит» отримав почесні три перших («Подих моря», «Сила в тобі», «Малі бешкетники») та одне друге місця («Супер Барбі») – у номінації «Сучасна хореографія». Всім учасникам було вручено почесні грамоти та медалі. А головний приз – величезна кількість позитивних вражень, переповнення емоцій, натхнення на подальші перемоги.

Керівник Анна Танана отримала подяку-диплом за особистий внесок у розвиток талановитих дітей та молоді, надання їм можливості проявити свою індивідуальність, за високий професіоналізм у роботі та вагомий внесок у розвиток і збереження національного мистецтва, а також запрошення від членів журі до подальшої вагомої співпраці з фестивалями-конкурсами Всеукраїнського та Міжнародного рівню.

«Танець – мистецтво молодих. Це краса і здоров’я, наполегливість і цілеспрямованість. Я щаслива, бо займаюся тим, що люблю і маю таких прекрасних вихованців, – зазначила Анна Танана. – Також я хотіла б висловити велику подяку батькам вихованців та керівництву районної адміністрації за допомогу у вирішенні питання-клопотання візиту «Фаворита» до міста Києва, під час проведення фестивалю-конкурсу «Талановиті діти України».

Бажаємо нашим землякам творчого натхнення та подальших успіхів на сцені! Ми пишаємося Вами. Так тримати!

Аліна Нестерук

Перейти до вмісту