Ректорат від 03.06.2019: про контингент студентів на 2019/2020 н. р., ЗНО та співбесіди для магістрантів, порядок поселення у гуртожитках та плани на червень 2019 року

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Ректорат від 03.06.2019: про контингент студентів на 2019/2020 н. р., ЗНО та співбесіди для магістрантів, порядок поселення у гуртожитках та плани на червень 2019 року

У понеділок, 3 червня 2019 року о 10:00, в залі засідань ректорату (№ 106) розпочалося чергове засідання ректорату. На порядку денному були питання про проектні показники контингенту студентів на 2019/2020 н.р., результати реєстації на ЗНО з іноземної мови та проходження співбесіди вступниками в магістратуру, порядок поселення та оплати за проживання у гуртожитках у 2019/2020 н.р., план заходів та  режим роботи університету у червні 2019 року.

Відкривши засідання, ректор ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», академік Віктор Коцур, привітав присутніх і надав слово деканам факультетів для звіту про проектні показники контингенту студентів на 2019/2020 н.р. Віктор Петрович зазначив, що це дуже важлива інформація задля того, аби належним чином спланувати початок наступного навчального року, виходячи з контингенту, який у нас є. Підсумки підбив кандидат педагогічних наук, доцент, перший проректор Валерій Хомич, який проаналізував середній показник за останні 3 роки. Нині нам необхідно проводити профорієнтаційну роботу і «боротись» за кожного студента, аби кількість вступників не була меншою від кількості випускників.

У свою чергу, голова профспілкового комітету Сергій Закопайло повідомив про результати реєстації на ЗНО з іноземної мови та проходження співбесіди вступниками в магістратуру. З 13 травня по 3 червня тривала реєстрація для проходження ЗНО з іноземної мови при вступі на магістратуру. Станом на понеділок зареєстровано вже 63 особи, з них 59 – наших бакалаврів, 4 – випускники минулих років. Загалом з тих спеціальностей, для вступу на які потрібні результати ЗНО, з нашого університету випускається 175 осіб. Співбесіди, які відбувались 30-31 травня 2019 року, пройшло 82 особи, з них 50 претендентів на денну форму навчання, 32 – на заочну форму. Для тих, хто проходить ЗНО з іноземної мови, подача документів триватиме з 10 по 23 липня 2019 року. 2 липня 2019 року – єдиний вступний іспит.

У ході розгляду наступного питання кандидат педагогічних наук, доцент проректор з науково-педагогічної роботи Валерій Троценко та керівник Відділу освітнього менеджменту та профорієнтаційної діяльності університету, помічник ректора Оксана Луцик доповіли про порядок поселення та оплати за проживання у гуртожитках у 2019/2020 н.р. Період поселення проходить у два етапи, перший з яких закінчується 14 червня 2019 року, а другий – наприкінці серпня. На сьогоднішній день поселено 158 студентів. 90% студентів здійснили повну оплату за проживання в гуртожитку, 10% – оплатили проживання на половину у зв’язку із заявами щодо різних обставин, які не дозволяють їм проплатити проживання повністю. До слова, вартість залишається такою ж, як і минулого року – 5000 грн. за 10 місяців. Оксана Олександрівна ознайомила присутніх з сайтом для онлайн-оплати за усі освітні послуги, який був розроблений Відділом освітнього менеджменту та профорієнтаційної діяльності. Нині на ринку є дві інтернет-компенії, які надають послуги інтернет-еквайрингу – ТОВ «Platon» та ТОВ «Portmone». Вони здійснюють поповнення телефонів, перекази з картки на картку, комунальні та освітні платежі, а також надають можливість оплати послуг системи «Billink». Відсоток комісії становить 2,5%, тоді як, наприклад у «Приват банку» – 2,75%, а в інших банках – близько 3%. Фахівці відділу вже почали перемовини з платіжною системою «Portmone», адже це дуже відома та надійна організація. У використанні вона дуже проста. Важливо те, що користуватись нею зможуть і аспіранти, і докторанти, і навіть батьки студентів. Квитанція буде приходити у електронному вигляді на бухгалтерію та на факультет.

З планом основних заходів на червень 2019 року ознайомив керівник соціально-гуманітарного відділу Андрій Іващенко. 6 червня планується «Вечір під гітару»; далі «Hostel party», точної дати якого ще не визначено; 11 червня – спортивно-розважальна програма «Hello, Summer»; 13 червня – традиційне «Вечірнє кіно» на галявині між гуртожитками; запланована традиційна участь у святкових заходах з нагоди Дня Конституції та Дня молоді, а також відбувається процес поселення та виселення з гуртожитків.

Про режим роботи університету у червні 2019 року прозвітувала провідний фахівець загального відділу Вікторія Єзова. Було зазначено, у зв’язку з релігійним святом Трійці вихідними днями вважаються 15, 16 та 17 червня, а також з нагоди Дня Конституції України вихідні дні – 28, 29 та 30 червня.

У блоці питань «Різне» кандидат педагогічних наук, професор, завідувач відділу аспірантури та докторантури Антоніна Розсоха зазначила, що з 3 по 12 червня відбувається заїзд аспірантів заочної і вечірньої форм навчання з метою проходження теоретичного й практичного навчання, а також здачі форм контролю. Вона наголосила на тому, що завідуючі кафедрами та наукові керівники, які керують аспірантами, повинні здійснити контроль за підготовкою аспірантів на профільних кафедрах.

Крім цього, Андрій Іващенко нагадав про збір коштів для студента педагогічного факультету Вадима Скробача, який нині потребує пересадки кісткового мозку.

На завершення, доктор історичних наук, професор, декан факультету фізичного виховання Віктор Куйбіда розповів про досягнення студентів факультету фізичного виховання. 31 травня 2019 року на стадіоні університету відбувся регіональний етап Всеукраїнського Фізкультурно-оздоровчого заходу серед студентів, викладачів нашого університету, а також учнів дирекції Комунального закладу Київської обласної ради Переяслав-Хмельницького ліцею-інтернату «Патріот», «1 миля». Крім цього, 1 червня відбувся Всеукраїнський турнір з тріатлону «Слов’янська хвиля-2019». У ньому взяли участь 28 студентів факультету фізичного виховання, які здійснювали волонтерську допомогу.

Наостанок, сердечно зичимо Вам сповненого вражень та продуктивного літа. Нехай це літо з хорошого боку запам’ятається на все Ваше життя, а ми, в свою чергу, сприятимемо тому, аби Ви були максимально проінформовані про нові тенденції та новини у житті нашої альма-матер.

Аліна Нестерук

Перейти до вмісту