Студенти нашого університету продемонстрували розмаїтість своїх талантів на «Битві факультетів»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Студенти нашого університету продемонстрували розмаїтість своїх талантів на «Битві факультетів»

Найталановитіші та найерудованіші студенти ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» зійшлись у творчо-інтелектуальній битві під назвою «Битва факультетів», яка відбувалась 21 травня 2019 року в актовій залі університету.

Відомо, що підготовка до цього заходу тривала досить довго, що, безумовно, дало про себе знати під час концерту, адже кожен виступ по справжньому вражав своєю масштабністю та яскравістю, а також шаленій підтримці глядачів, що прийшли сюди аби підтримати рідні факультети та по вболівати за своїх друзів.

Відкрила програму вже знана далеко за межами нашого університету зірка-вокалістка, студентка педагогічного факультету Ганна Ляч, як завжди вразивши усіх чуттєвістю та силою свого неймовірного голосу. Далі на сцені з’явився незмінний ведучий чи не всіх університетських концертів та вечорів Андрій Іващенко, який привітав глядачів, подякував усім, та представив команди факультетів, а також оголосив склад членів журі: помічник ректора Денис Мірошниченко, фахівець соціально-гуманітарного відділу, керівник студентського бюро відділу Владислав Міранович, керівник вокальної студії «Sing Well» Анастасія Петрова, голова Студентської ради університету Вікторія Власюк та заступник голови профспілкового комітету Михайло Бойко. Саме на їх долю, цього дня, випала місія визначити переможців відразу у декількох номінаціях. Вибір ускладнювало те, що без перебільшень усі виступи були по своєму оригінальними і неповторними.

І ось ведучий оголосив про початок першого конкурсу – презентації. Спочатку представили себе студенти соціоісторичного факультету, які запалили публіку власною версією популярної пісні гурту «Ленинград» «Експонат», і порадували усіх глядачів смаколиками – роздавали квас і ковбаски. Після цього свій драйвів танець подарував факультет фізичного виховання. Креативно підійшли до презентації й фінансово-гуманітарний та природничо-технологічний факультети, які продемонстрували хореографічні номери та інтерпретували пісні популярні пісні гурту «Mozgi» «Полицаи» і виконавця Артура Пирожкова «Зацепила» (відповідно), які візуалізували світлини з життя кожного з факультетів, що транслювалися на задньому екрані. Ліричною піснею і чуттєвим танцем презентував себе філологічний факультет, а педагогічний, у свою чергу, вразив глядачів веселим танцювальним номером і уривком з адаптованої ними пісні. Відрадно, що кожен факультет з відповідальністю поставився до цього конкурсу. Як стало відомо уже наприкінці цього чудового заходу, переможцями в першому конкурсі стали представники соціоісторичного факультету.

Після презентації ведучий представив спортсменів з кожного факультету для інтелектуального конкурсу. Відтак, філологічний факультет представляла Аліна Набухотна, педагогічний факультет – Лілія Фейдак, фінансово-гуманітарний факультет – Володимир Гриневич, соціоісторичний факультет – Владислав Коваленко, природничо-технологічний факультет – Володимир Сонько, а факультет фізичного виховання, відповідно, Роман Рижик. Правила конкурсу були такі: на кожному етапі обирали запитання з іншої секції (мистецтво, біологія, історія, філологія, економіка та гроші, фізичне виховання та загальні питання), на яких були бліци з п’яти питань для кожного спортсмена; той, хто набирав найменшу кількість правильних відповідей у даній секції, вибував з конкурсу. Запитання були досить цікавими і кожен з учасників зміг проявити у відповідях на них не тільки свою ерудованість, а й кмітливість та інтуїцію. В інтелектуальному протистоянні чесну перемогу здобув представник фінансово-гуманітарного факультету Володимир Гриневич. Слід відзначити, що у фінальному «двобої» з Лілією Фейдак мали бути запитання з сектору «Економіка та гроші», але Володимир поступив як справжній джентельмен та погодився на бліц з іншого сектору, оскільки фінанси – це його спеціальність.

На наступному етапі «Битви факультетів» студенти змагались за звання «Гордість університету». Першою виступила представниця педагогічного факультету Ганна Ляч з неймовірно гарною піснею; поезією про рідний фінансово-гуманітарний факультет поділилася Каріна Вавілова, розчулили віршем про бабусю та дідуся під акомпанемент гітари Поліна Борисова і Максим Ємець (філологічний факультет), поділилась частинкою своєї душі у авторському вірші Катерина Соловищук (соціоісторичний факультет), креативний та сучасний хореографічний номер продемонструвала Ольга Білокур (факультет фізичного виховання), а чуттєвою піснею зачарувала публіку Ірина Марущак (природничо-технологічний факультет). Напевно, найтяжче визначити переможця журі було саме у цьому конкурсі, адже всі учасники виявились надзвичайно талановитими та оригінальними. Все ж судді зійшлись в думці, що кращою з кращих стала Ганна Ляч і, відповідно, її рідний педагогічний факультет.

Коли було оголошено переможців у кожному з конкурсі, прийшов час обрати факультет, який в цей день вразив усіх найбільше і виборов перемогу у «Битві факультетів». Отже, ІІІ місце зайняв природничо-технологічний факультет, ІІ місцесоціоісторичний факультет, і те саме найбажаніше І місце у запеклій та чесній боротьбі виборов педагогічний факультет.

Без сумніву, це було дуже цікаве протистояння, до якого кожен його учасник приклав максимум своїх зусиль та можливостей, найкращим чином представивши свій факультет. І хоч шоу тривало більше трьох годин, показово, що чи не усі глядачі досиділи в залі до закінчення, що свідчить про те, що їм дійсно було цікаво – видається, видовищ вистачило на всіх. Вітаємо переможців і дякуємо усім хто долучився до цього заходу – далі буде.

Аліна Нестерук

 

Перейти до вмісту