Ректорат від 13.05.2019: про фестиваль науки, конкурсний відбір виконавців державного замовлення та державну атестацію випускників

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Ректорат від 13.05.2019: про фестиваль науки, конкурсний відбір виконавців державного замовлення та державну атестацію випускників

У понеділок, 13 травня 2019 року о 9:00, в залі засідань ректорату (№ 106) розпочалося чергове засідання ректорату. На порядку денному було ознайомлення з програмою заходів проведення фестивалю науки в університеті та питання щодо підготовки даних до Критеріїв конкурсного відбору виконавців державного замовлення, підсумків конкурсного відбору членів науково-методичних комісій сектору вищої освіти МОН України та ходу державної атестації випускників.

На початку засідання ректор ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», академік Віктор Коцур привітав ювілярів, які, напередодні, відзначили знаменні дати свого життя – провідного бібліотекаря відділу інформаційних технологій та комп’ютерного забезпечення Тетяну Деркач і доктора історичних наук, доцента, професора кафедри документознавства Галину Січкаренко. Крім того, перший проректор університету Валерій Хомич висловив щирі вітання ректору з нагоди отримання ним ордену «За заслуги» ІІ ступеня.

Серед важливих оголошень було і представлення нового помічника ректора на громадських засадах зі зв’язків з органами державної влади, засобами масової інформації, громадськими організаціями та культурно-освітніми проектами – керівника відділу освітнього менеджменту та профорієнтаційної діяльності, голову Наукового товариства університету Оксану Луцик. Віднині, Оксана Олександрівна вже повноцінно стоятиме на варті інформаційно-комунікаційного забезпечення структурних підрозділів університету та організайно-господарської діяльності університету. Надалі Оксана з адміністратором з інформаційних ресурсів університету, фахівцем відділу освітнього менеджменту та профорієнтаційної діяльності нашого закладу вищої освіти Олександром Дронем продемонстрували презентацію «Інформаційне забезпечення діяльності університету», у якій мова пішла про такі нововведеня, як АМР версія університетського сайту, мікророзмітка ресурсу  та мікророзмітка подій, OpenGraph, Website, Slider Revolutions, реєстрація заходів PWA і онлайн-підтримка, що значно збільшили відвідуваність сайту і полегшили його використання. Окрім цього, в презентації розповідалось про розробку флаєрів для абітурієнтів та візиток для всіх бажаючих працівників альма-матер, а також про університет у соціальних мережах.

У ході розгляду першого питання кандидат філософських наук, доцент, проректор з наукової роботи Сергій Рик розповів про проведення Фестивалю науки, який триватиме з 13 по 24 травня 2019 року. Із планом заходів фестивалю можна ознайомитися тут.

Про підготовку даних до Критеріїв конкурсного відбору виконавців державного замовлення розповів кандидат педагогічних наук, доцент, відповідальний секретар приймальної комісії, голова профспілкового комітету  Сергій Закопайло. Як відомо, у травні 2018 року Міністерством освіти і науки України було введено критерії, серед яких наявність ліцензії на підготовку відповідних спеціальностей, оголошення прийому вступників на конкурсній пропозиції з відповідних спеціальностей за формою навчання оприлюднені у правилах прийому до закладу вищої освіти, подання довідки про діяльність учасника конкурсного відбору, яка містить інформацію, передбачену пунктом 8 Порядку розміщення державного замовлення на підготовку фахівців науково-педагогічний кадрів. У цьому році виконання критеріїв буде перевірятись дуже детально, тому слід вже розпочати підготовку пакету документів. Критерії нашого університету щодо магістратури не змінилися, а що стосується конкурсного відбору на бакалавра на основі молодшого спеціаліста, то сюди входять деякі нові критерії. Слід зазначити, що реєстрація на єдиний вступний іспит з іноземної мови триватиме з 13 травня по 3 червня 2019 року. Співбесіди для перехресного вступу проходитимуть з 30 по 31 травня 2019 року.

У свою чергу, керівник навчального відділу Анатолій Брехунець довів до відома присутніх про те, що представники нашого закладу вищої освіти достойно включилися в роботу щодо конкурсного відбору  до персонального складу науково-методичних комісій (підкомісій) сектору вищої освіти науково-методичної ради Міністерства освіти і науки України і нині ми маємо своїх представників у чотирьох підкомісіях і комісіях науково-методичної ради МОН.

Мова йде про завідувача кафедри психології та педагогіки дошкільної освіти Ларису Калмикову, яка увійшла до складу НМК зі спеціальності 012 Дошкільна освіта; декана соціоісторичного факультету Бориса Дем’яненка, який увійшов до складу НМК зі спеціальності 052 Політологія; завідувача кафедри професійної освіти Ірину Доброскок, яка увійшла до складу НМК зі спеціальності 015 Професійна освіта; завідувача кафедри теорії та методики фізичного виховання і спорту Наталію Пангелову, яка увійшла до складу НМК зі спеціальності 014-1 Середня освіта (мова і література, історія, фізична культура, образотворче мистецтво, музичне мистецтво).

Про хід державної атестації випускників доповіли декани факультетів. Відомо, що майже всіх студентів допущено до атестації. Було наголошено на тому, що до 31 травня 2019 року буде відраховано усіх недопущених до неї.

У блоці обговорення «Різне» директор бібліотеки ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» Ольга Шкира розповіла про те, що з 14 по 24 травня 2019 року у читальній залі університету відбудуться Дні інформування читачів про надходження нової літератури. Наостанок керівник студентського бюро соціально-гуманітарного відділу Владислав Міранович повідомив про те, що нині необхідна допомога у зборі коштів для лікування та реабілітації студента педагогічного факультету Вадима Скробача, який має діагноз класична лімфома Ходжкіна. Нині структурним підрозділам (деканати, кафедри, відділи) вже починають збиратися кошти на лікування Вадима, незабаром їх буде передано у соціально-гуманітарний відділ. До збору коштів може долучитися кожен охочий.

Нехай травень стане плідним на нові здобутки та досягнення місяцем, принесе гарний настрій і натхнення!

Аліна Нестерук

Перейти до вмісту