Нова перемога ПХДПУ імені Григорія Сковороди

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Нова перемога ПХДПУ імені Григорія Сковороди

Протягом 15-17 листопада 2018 року у приміщенні Національного центру ділового та культурного співробітництва «Український дім» проходила  Міжнародна спеціалізована виставка «Освіта та кар’єра – День студента 2018» та виставка закордонних навчальних закладів «Освіта за кордоном».

Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди традиційно бере участь у виставці, що є найбільшим заходом в країні, присвячений вищій освіті в Україні.

Вітальним словом відкрив виставку президент Національної академії педагогічних наук Василь Кремень, який у своєму виступі зазначив:

Принцип людиноцентризму, на якому ґрунтується сучасна освіта, передбачає сприяння розвитку особистості, самореалізації людини в професійному житті, підвищенню її компетентності й конкурентоспроможності. Саме розвиток людини є потужним фактором розбудови суспільства й економіки, поступу країни в цілому.

Яскраво і по-сучасному на щорічній Міжнародній спеціалізованій виставці  «Освіта та кар’єра – День студента 2018» та виставці закордонних навчальних закладів «Освіта за кордоном», було представлено виставку творчих робіт студентів та викладачів спеціальності «Образотворче мистецтво» ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди». Вже вкотре творчі здобутки педагогічного факультету (декан – професор Наталія Ігнатенко) презентують свій ВНЗ на освітянському форумі міжнародного рівня.

На стенді університету було представлено художні твори декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва, виконані в традиційних та сучасних техніках (вишивки, паперопластики, живопису, батику, художнього текстилю, графіки), що вражали гостей виставки своєю майстерністю виконання та оригінальністю.

Учасники виставки мали змогу познайомитися в креативними художніми техніками на майстер-класах, у процесі яких проводилася профорієнтаційна робота зі школярами, обмін досвідом проведення такої роботи викладачами інших вишів.

Колорит та особливості орнаменту вишивки різних регіонів України було представлено в експозиції «Світ української вишивки: від минувшини до сучасності. Вишивка хрестиком» (автор ідеї кандидат педагогічних наук, доцент кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Тетяна Носаченко та старший викладач кафедри Інна Рубан ). Майстер-клас з виготовлення жіночих прикрас з текстилю проводили Заслужений майстер народної творчості України, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Оксана Смірнова   та магістрантка Юлія Бєлашенко.

З давньою технікою випалювання по дереву можна було познайомитися на майстер-класі «Пірографія – мистецтво малювання вогнем», який підготувала кандидат педагогічних наук, доцент кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Ольга Стрілець .

Виставку дизайнерських композицій «Декоративні квіти» та майстер-клас з паперопластики проводила старший викладач кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Олена Шпитальова.

З властивостями кольору, як засобу відтворення людських відчуттів, що безпосередньо пов’язані з зоровими відчуттями і сприйманням оточуючого, відвідувачів виставки знайомили член національної спілки художників України, старший викладач кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Роман Мотузок  та викладач кафедри Заріна Шокірова. У майстер-класі «Емоції, колір, живопис…» демонструвалися елементарні вправи створення форми і об’єму реальних предметів на площині, тонкощі колірного рішення художнього твору та як художник передає свої почуття і думки за допомогою кольору.

В Медіа-центрі Українського дому відбулася церемонія нагородження кращих вищих навчальних закладів України дипломами та нагородами виставки. Переяслав-Хмельницький педагогічний університет імені Григорія Сковороди здобув диплом Лауреата Гран-Прі у номінації «Інформаційні ІТ-технології у вищому навчальному закладі».  Викладачі також нагороджені грамотами та дипломами за участь у виставці.

Приємно, що в університеті навчається талановита молодь та працюють творчі викладачі.

Тетяна Носаченко, Ольга Науменко

[vcfastgallery columns=”4″ fg_type=”magnific-popup” size=”fg-masonry” fg_main_color=”#fc615d” fg_secondary_color=”#ffffff” fg_smartphone_l_columns=”2″ fg_tablet_p_columns=”2″ fg_tablet_l_columns=”3″ fg_desktop_medium_columns=”4″ fg_desktop_small_columns=”2″ images=”11821,11827,11826,11820,11824,11825,11823,11819″]
Перейти до вмісту