Профорієнтаційний захід для учнів «Роздуми про майбутню професію»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Профорієнтаційний захід для учнів «Роздуми про майбутню професію»

Вибір професії – один із найвідповідальніших і найскладніших кроків у житті молодої людини. Відомий філософ Григорій Сковорода говорив, що світ – театр. І кожен повинен для себе обрати ту роль, яку він зможе найкраще виконати, ту, що відповідає його нахилам і здібностям. Стосується це насамперед вибору професії. Скільки їх – видів трудової діяльності? Сотні? Тисячі? І всі вони потрібні та корисні. Але так важко визначити, яка професія тобі більше до вподоби, яка зробить твоє життя щасливим.

Вибір професії – це надзвичайно велика відповідальність. Відповідальність перед батьками, перед суспільством, та найголовніше – перед собою. Відповідальність перед собою, мабуть, найважливіша, і полягає вона в тому, щоб обрати саме свій шлях і ним йти. Бо тільки сама людина може побачити, до чого в неї більший хист, до чого відчуває вона покликання. Кожен відчуває, що йому легше «дається» і, отже, чому зможе присвятити життя. І тут найважливіше – не схибити.

Саме тому у рамках співпраці між кафедрою психології і педагогіки дошкільної освіти Переяслав-Хмельницького педагогічного університету імені Григорія Сковороди та Переяслав-Хмельницькою ЗОШ №2 під керівництвом кандидата педагогічних наук, доцента Олени Борисової для учнів 9,10,11 класів відбувся профорієнтаційний захід «Роздуми про майбутню професію». Мета заходу –  зорієнтувати учнів щодо вибору майбутньої професійної діяльності, активізувати молодь для опанування професій, надати інформацію про Переяслав-Хмельницький вищий освітній заклад.

Студенти 2 курсу спеціальності «Дошкільна освіта» провели цікаву мандрівку у світ професій, завдяки якій учні отримали корисну інформацію  та дізналися про такі спеціальності як «Дошкільна освіта», «Соціальна робота» і «Психологія». Найбільший акцент був зроблений саме на спеціальність «Дошкільна освіта», адже студенти, які проводили цей захід, навчаються на цій спеціальності,  і цей захід був частиною курсу “Основи педмайстерності”. За це останнє практичне заняття, саме учні мали оцінити студентів.

У ході заходу учасники ознайомилися із поетапними кроками щодо правильного вибору професії та професійного самовизначення, важливості усвідомленого вибору професії, яка б відповідала їхнім інтересам та здібностям. Наочно студенти показали цікаву історію  про те, що є найціннішим у житті і як його розпізнати, щоб не витрачати час на дрібниці.

Наостанок заходу Олена Борисова підготувала для школярів цікаві тестові завдання. У запропонованих тестах учні мали можливість перевірити свої педагогічні здібності у різних життєвих ситуаціях.

Декілька учнів зацікавилися цими професіями, про що і заявили під час спілкування.

Учні також були запрошені на Дні відкритих дверей в університет, які будуть оголошені пізніше.

Захід пройшов у веселій, дружній атмосфері та залишив в памяті учнів незабутні враження.

Ольга Науменко

[vcfastgallery columns=”4″ fg_type=”magnific-popup” size=”fg-masonry” fg_main_color=”#fc615d” fg_secondary_color=”#ffffff” fg_smartphone_l_columns=”2″ fg_tablet_p_columns=”2″ fg_tablet_l_columns=”3″ fg_desktop_medium_columns=”4″ fg_desktop_small_columns=”2″ images=”11526,11525,11524″]
Перейти до вмісту