Коротко про головне: інформація з засідання ректорату від 12 листопада

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Коротко про головне: інформація з засідання ректорату від 12 листопада

На засіданні ректорату, що, традиційно, відбулося в 106 аудиторії у понеділок, 12 листопада 2018 року, розглядалися такі питання:

Найперше, присутні обговорили стан роботи студентів у модульному навчальному середовищі. Керівник відділу інформаційних технологій та моніторингу якості освіти Василь Якуба повідомив, що, станом на ранок понеділка, сумарно,  вхід до модульного середовища університету здійснило 957 студентів денної та заочної форм навчання нашого університету. Декани факультетів повідомили, що серед студентів кожного факультету відбулося активне інформування студентства про порядок оплати та користування модульним середовищем та, зокрема, електронним журналом, який, нещодавно, став нововведенням в нашому університеті. Студенти кожного факультету вже активно здійснюють проплату та  користуються цією послугою. Найперше в цьому зацікавлені студенти, що сумлінно відвідують заняття, пильно слідкують за своїми оцінками та претендують на отримання академічної стипендії. Не менше зацікавлення це викликає і у студентів заочної форми навчання, оскільки основна частина навчання та оцінювання їх знань відбувається саме у модульному середовищі. Ректор університету висловив прохання активно слідкувати за порядком проплати студентами послуг модульного середовища, та пообіцяв повернутися до цього питання на наступному ректораті.

Наступним питанням порядку денного стало підведення підсумків IV Міжнародного конгресу з спеціальної педагогіки та психології «Педагог в інклюзивному просторі: траекторія фахової самоактуалізації». Проректор з наукової роботи Сергій Рик констатував, що Конгрес на базі нашого університету відбувся на найвищому рівні. Вишу випала неабияка честь вітати в своїх стінах, зокрема, дружину Президента України Марину Порошенко, керівництво Київської області, зокрема новообраного голову Олександра Терещука, представників Міністерства освіти і науки України, кілька сотень гостей із 18 регіонів України. Стосовно організації та висвітлення Конгресу не помічено критичних висловлювань, натомість він отримав багато схвальних відгуків та відображення на сайті Президента України, низці засобів масової організації регіонального та всеукраїнського охоплення, висвітлено на сайті нашого університету та ресурсах партнерів в організації заходу. Крім того, завдяки зусиллям соціально-гуманітарного відділу та відділу освітнього менеджменту та профорієнтаційної діяльності було організовано пряму трансляцію Конгресу на сайті нашого навчального закладу, а також в конференц-залі імені Василя Сухомлинського та залі інформаційних ресурсів «Чумацький шлях» для тих, хто не помістився до зали.

Ректор університету Віктор Коцур резюмував, що Конгрес став початком великої серйозної роботи нашого університету в плані розвитку інклюзивної освіти, яку нам необхідно проводити. Ми отримали близько десятка нових хороших партнерів – співорганізаторами, з якими надалі будемо розвивати різнобічну співпрацю. Конгрес проголосив рівні права до освіти для всіх, зокрема людей з обмеженими можливостями. Сьогодні інклюзивна освіта набуває в нашій країні великого значення, тому проведення таких Конгресів допомагає педагогам отримувати нові знання та практичні вміння, які згодом будуть використовуватися у їх роботі. Віктор Петрович подякував своїм проректорам та всім причетним до організації заходу структурним підрозділам університету за те, що чіткою злагодженою роботою ми змогли провести Конгрес на достойному рівні.

Про підготовку до відзначення Сковородинівських днів повідомив доктор філологічних наук, професор, керівник Центру Сковородинознавства університету Микола Корпанюк. Микола Павлович відмітив, що цьогоріч до щорічного конкурсу «З Григорієм Сковородою крокуємо у майбутнє», який, цьогоріч, відбудеться вже вшосте, вже долучилась велика кількість студентів із абсолютно всіх факультетів нашого університету. Як повідомив доповідач, вже за тиждень закінчиться подача заявок на цей конкурс, 22 листопада розгорнеться виставка робіт, а 26 листопада буде визначено переможців конкурсу, який буде нагороджено в день народження Григорія Савича – 3 грудня, у ході традиційних урочистостей з нагоди відзначення вже 296-ої річниці від дня його народження. Родзинкою цьогорічного проведення конкурсу стане співочий конкурс, де конкурсанти презентуватимуть свої прочитання творчості Григорія Сковороди, і будуть відзначені у власній номінації. На думку Миколи Корпанюка, Сковорода проникає у самопізнання і  фахове зростання студентів, тому виявляючи повагу до цього беззаперечного символу нашого навчального закладу та всіх, хто сприяє поширенню його духовної спадщини у сучасних прочитаннях 3 грудня кожен з нас повинен бути присутнім на урочистому засіданні, що відбудеться в актовому залі університету.

Наостанок ректорату, в.о. голови Студентської Ради університету Богдан Костирко ознайомив присутніх із планом заходів до відзначення Міжнародного дня студента. Вже завтра о 18:00 в актовому залі університету відбудеться довгоочікувана вистава від університетської театральної студії «Бродвей», яка матиме назву «Рододендрон». Бібліотека університету, до свята, готує тематичну виставку книг. Студентська Рада університету підійшла до підготовки свята у всеозброєнні, тому 14 листопада відбудеться Кубок Студентської Ради з волейболу, крім того буде запущено онлайн-конкурс «Читацька хвиля», відбудеться святковий концерт у актовому залі університету та традиційна святкова вечірка у НЦК «Зустріч».

Оскільки нещодавно в університеті відбулась VII Міжнародна студентська конференція «Домінанти студентського самоврядування: захист прав студентів та сприяння якості освіти», Богдан Костирко доповів про підсумки її проведення, зробивши акцент на тому, що нині в усіх університетах гостро постало питання академічної доброчесності, і це теж було обговорено в ході конференції. Конференція студентської Ради мала і профорієнтаційне значення, оскільки її учасниками стали студенти низки коледжів, які пообіцяли подумати над вступом до нашого навчального закладу.

У блоці «Різне» перший проректор університету Валерій Хомич познайомив всіх із деякими важливими листами, що надійшли на адресу нашого університету та деякими заходами, що відбудуться в університеті найближчим часом.

Прес-служба університету

[vcfastgallery columns=”4″ fg_type=”magnific-popup” size=”fg-masonry” fg_main_color=”#fc615d” fg_secondary_color=”#ffffff” fg_smartphone_l_columns=”2″ fg_tablet_p_columns=”2″ fg_tablet_l_columns=”3″ fg_desktop_medium_columns=”4″ fg_desktop_small_columns=”2″ images=”11407,11406,11405,11404,11403,11402,11401,11400,11399,11398″]
Перейти до вмісту