Чемпіонка Всесвітньої Студентської Універсіади – Срібний Призер Чемпіонату Європи!

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Чемпіонка Всесвітньої Студентської Універсіади – Срібний Призер Чемпіонату Європи!

На XXIX Всесвітній літній Універсіаді у Китайському Тайбеї (Тайвань,  2017 р.) студентство Переяславського університету у змаганнях зі спортивної ходи представляла Аліна Цвілій. У скарбничку університету та збірної України Аліна привезла золото у командному заліку.   

Нещодавно на чемпіонаті Європи з легкої атлетики в Берліні (завершився 12 серпня 2018 р.) на дистанції 50 км, тепер вже випускниця факультету фізичного виховання Аліна Цвілій, виборола срібну медаль. Українка оновила національний рекорд (4:12:44) і поступилася лише Інеш Енрікеш з Португалії.

Нагадаємо, це вже третя медаль України на чемпіонаті Європи з легкої атлетики в Берліні, яку вибороли студенти та випускники Нашого університету. Раніше золото на дистанції спортивної ходьби на 50 км виграв Мар’ян Закальницький, бронзу в стрибках у довжину − Сергій Никифоров, а 19-річний другокурсник Гліб Піскунов у третій спробі метнув молот на 74 м 18 см і кваліфікуватися до фіналу з 10-м результатом. Це перший сезон в дорослому спорті (де метають молот вагою 7,260 кг) для чемпіона світу серед юнаків, срібного призера чемпіонату світу та чемпіона Європи серед юніорів. У трьох фінальних підходах студенту вдалося показати результат – 74.62 м, що гарантувало йому сьому підсумкову позицію серед дорослих.

Гордимося Вашими злетами! Успіхів! Вдячні тренеру Анатолію Соломіну, батькам і всім, хто Вас підтримував.

 

від колективу факультету фізичного виховання
 декан, професор Віктор Куйбіда

 

Перейти до вмісту