Нікольці у Переяславському університеті

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Нікольці у Переяславському університеті

12-14 червня 2018 року до нашого міста та університету вже вдруге прибула делегація школярів-переможців олімпіад та вчителів із Нікольського району Донецької області, на чолі з керівником делегації Сергієм Молоновим.

Приїзд став можливим завдяки Нікольській місцевій асоціації органів місцевого самоврядування «Крок громад», до якої входить селище Нікольське та п’ять сільських рад цього району. Минулоріч спільно зі Студенською радою університету та Переяслав-Хмельницькою міською радою вони започаткували акцію «Переможці до Переяслава», в рамках якої одинадцять переможців та призерів предметних олімпіад та восьмеро їх вчителів приїхали помилуватись славетним містом Переяслав, що відоме своєю багатою історією та неповторною самобутністю.

Відомо, що приїзд розпочався з поселення делегації у Гуртожитку №1 нашого університету, після якого гостям було проведено ранкову екскурсію нашим університетом. Зокрема, активісти Наукового товариства університету, а саме перший заступник голови Петро Шихов та викладач кафедри політології, громадський діяч Віталій Вікторович Коцур провели екскурсію Музеєм університету, яка продовжилась змістовною лекцією старшого викладача, Заслуженого художника України Романа Миколайовича Мотузка. Вона пройшла у вигляді виставково-експозиційної екскурсії, в ході якої нікольці мали змогу переглянути експозиції: «До джерел народної мудрості» (дизайн в текстилі, аплікація), що знаходиться на вітрині 4 поверху І корпусу; «Етнофантазії» (малярство на склі) та «Квіти України в декоративних творах» (декоративний розпис), що знаходиться у 316 аудиторії І корпусу університету; «Кольори українського побуту» (живопис) в 422 аудиторії І корпусу; «Краєвиди Переяслава» (графіка) та «Традиції українського одягу в малярстві» (живопис на склі) у 318 аудиторії І корпусу та «Етнодизайн у ткацтві» (ткацтво) у 325 аудиторії І корпусу.

Як повідомили нам співорганізатори перебування гостей з Нікольщини в місті, завдяки міській раді вони вже відвідали Музей народної архітектури і побуту Середньої Наддніпрянщини НІЕЗ «Переяслав», а також виявили бажання побувати в низці інших музеїв нашого міста, зокрема в Музеї «Заповіту» Т. Г. Шевченка, Археологічному музеї, Музеї-діарамі «Битва за Дніпро» та інших. Саме цими та іншими справами і відвідуваннями визначних переяславських місць буде багатим перебування нікольців на гостинній переяславській землі цьогоріч.

 Дорогі гості, нікольці, українці! Ми горді підтримувати зв’язки з Вами, та висловлюємо щиру надію, що перебування у Переяславі надовго закарбується у Ваших душах, а Ваші школярі вже незабаром поповнять дружні ряди сковородинівського студентства. Ласкаво просимо!

Прес-служба університету

[vcfastgallery_mosaic fgm_layout=”fg_layout3″ fg_type=”magnific-popup” images=”6745,6743,6739,6742,6746,6737,6741,6740,6748″]
Перейти до вмісту