Переможець «Голосу країни» Олександр Клименко співає пісні переяславських авторів

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Переможець «Голосу країни» Олександр Клименко співає пісні переяславських авторів

23 квітня 2017 року на телеканалі «1+1» завершився сьомий сезон вокального проекту «Голос країни», переможцем якого став 33-річний священик із села Недра поблизу Березані (Київської області) Олександр Клименко.

І хоч з моменту його перемоги та яскравої публічної появи на небосхилі української культури і духовності минув вже рік, отець Олександр не полишив своєї співочої просвітницької місії, і нині, з благословіння очільників церкви, активно їздить Україною із концертами та Божим словом. Під час своїх виступів, серед інших, він виконує і пісні переяславських авторів – поета-пісняра, професора нашого університету Олександра Івановича Потапенка та композитора Віктора Олексійовича Тузика.

Як розповів мені завідувач кафедри української лінгвістики і методики навчання філологічного факультету нашого університету, кандидат педагогічних наук, професор Олександр Іванович Потапенко, нині в репертуарі Олександра Клименка є вже три пісні, написаних ним у співаторстві з Віктором Тузиком. До них належить вже давно знана в Україні та поза її межами пісня «Дві матері», яку до нього виконувала низка українських виконавців, зокрема Дмитро Цимбал, Олена Білоконь та Василь Клименко. До слова, віднедавна, окрім отця Олександра, її взяв до своєї програми один із церковних хорів Української православної церкви. Також це пісня «Цвіт полуниці», презентована влітку 2017 року в ранковому етері православного телеканалу «Надія», і нова пісня «Прилітай», присвячена воїнам АТО. Її отець Олександр почав виконувати порівняно нещодавно.

Олександр Клименко досить активно співпрацює з переяславськими піснярами, тому нещодавно вони написали для нього ще дві композиції – пісні «Ми Вас любимо, приїдьте», що присвячено дітям-сиротам, та «Ненароджені діти». Вже незабаром вони поповнять репертуар співочого українського священника.

Також, за словами Олександра Івановича Потапенка, вже найближчим часом отець Олександр обіцяв завітати з візитом до нашого міста та університету. Всі ми, зі щирим нетерпінням, очікуватимемо на цю зустріч, що, неодмінно, подарує нам віночок змістовних ліричних українських пісень у виконанні талановитого священника, та щире духовне слово, без якого не обходиться жодна зустріч з цією світлою людиною.

Максим Левченко

 

Перейти до вмісту