Виставка робіт художника Романа Мотузка

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Виставка робіт художника Романа Мотузка

За підтримки переяславців в місті-побратимі Маріуполі відбулись фотовиставка «БАТЬКО» та виставка картин художника Романа Мотузка «Барвистий Переяслав». 

28 квітня 2018 року в місті Маріуполі в ТРЦ «ПортCity» відбулися дві виставки: соціальний фотопроект «БАТЬКО» фотографа Наталочки Терещенко (м. Київ) та виставка «Барвистий Переяслав» творчих робіт художника Романа Мотузка (м. Переяслав-Хмельницький).

Організаторами цих виставок виступили – творча група «Виключно звичайні»  (м. Київ), Благодійний фонд «Великодушність» (м. Маріуполь), волонтер і юрист Олена Гичко (м. Переяслав-Хмельницький), Анжела Спортесна (м. Маріуполь).

Сама фото-художниця Наталочка Терещенко про мету фото проекту зазначила: «Нагадати українцям, що найголовніше у світі – це родина, це діти та батьки. Адже ми починаємо по справжньому цінувати щось лише тоді, коли втрачаємо. В рамках проекту було зроблено 20 фото-історій. Половина – це сумісні фото сина/синів та батька, відкриті, сімейні фото. Інша половина – це фото синів, чиї батьки вже померли, з фотографіями своїх батьків в руках, або фото батьків, чиї сини, на жаль, вже померли. Моделями проекту є чоловіки різних соціальних статусів, професій, з різних міст, але серед історій, що ми розповідаємо, є й історії публічних людей» .

Жителі Маріуполя мали можливість побачити ці фотографії, відчути всю глибину почуття втрати і задуматися про збереження або відновлення відносин між покоління, між батьками і синами. А на виставці «Барвистий Переяслав» творчих робіт художника Романа Мотузка маріупольці побачили та відчули красу переяславської землі.

Про художника і про його картини розповіла колега Молчанова Вікторія Василівна – заступник декана з виховної роботи, старший викладач кафедри педагогіки, теорії та методики початкової освіти педагогічного факультету Державного вищого навчального закладу «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди».

Мета виставки «Барвистий Переяслав» – обмін творчим досвідом між містами-побратимами. Познайомити жителів Маріуполя через картини художника з неповторністю переяславської землі, мальовничою природою, помилуватися її фарбами. Сюжети творів прості, виконані в реалістичній манері. Палітра кольорів спокійна, витримана в м’яких тонах, куди прориваються і яскраві фарби.

Роман Миколайович Мотузок – художник, член спілки художників України, старший викладач кафедри художніх дисциплін і методик навчання педагогічного факультету ДВНЗ «Переяслав-Хмельницького педагогічного університету імені Григорія Сковороди». Роботи митця експонувалися на різних виставках в Києві, Харкові, Конотопі, Ужгороді, Житомирі, Полтаві, Сумах, Івано-Франківську, Тернополі, Новий Орлеан (США), Прага (Чехія), Ганновер (Німеччина), Клагенфурт (Австрія). На виставці в Маріуполі представлена ​​лише частина картин художника (15).

Виставка соціального фото-проекту «БАТЬКО» і виставка картин «Барвистий Переяслав» проходили під музичний супровід молодіжного камерного хору «LORETTO», художній керівник, Заслужений діяч мистецтв України, кавалер ордена Святої великомучениці Варвари – Лариса Василівна Голубятникова (Маріупольський коледж мистецтв).

Трішки історії, як і чому ці виставки проходили саме в Маріуполі. Все почалося з Переяслав-Хмельницького, де 24 березня цього року, проходила виставка соціального фотопроекту «БАТЬКО», організаторами якого виступили творча група «Виключно звичайні»  (м. Київ), Благодійний фонд «Великодушність» (м. Маріуполь), волонтер і юрист Олена Гичко (м. Переяслав-Хмельницький), Анжела Спортесна (м. Маріуполь). А оскільки Маріуполь і Переяслав-Хмельницький міста-побратими з 2016 року, то природним бажанням було привезти виставки і до Маріуполя.

[vcfastgallery_mosaic fgm_layout=”fg_layout3″ fg_type=”magnific-popup” images=”4787,4785,4784,4783″]
Перейти до вмісту