Всеукраїнська студентська наукова Інтернет-конференція «Новітні інформаційні технології в освіті і науці» (18-19.04.2018 р.)

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Конференції > Всеукраїнська студентська наукова Інтернет-конференція «Новітні інформаційні технології в освіті і науці» (18-19.04.2018 р.)

Сьогодні важко уявити життя без сучасної комп’ютерної техніки. Розвиток математики та комп’ютерних технологій вражають. Математичні та інформаційні технології мають великий вплив на розвиток науки, техніки, деяких сфер людської діяльності. І ці технології будуть й надалі користуватися великим попитом на ринку праці та вражати своїми передовими технологіями.

18-19 квітня 2018 року на базі ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» відбулася Всеукраїнська студентська наукова Інтернет-конференція «Новітні інформаційні технології в освіті і науці». Організатором заходу виступила кафедра математики, інформатики та методики навчання.

Мета конференції передбачала проаналізувати педагогічні та психологічні аспекти розвитку навчання за допомогою інформаційних технологій, обговорити проблеми підготовки вчителів математики, інформатики та технологій, розглянути питання захисту інформації та використання хмарних сервісів в навчальному процесі.

У конференції приймали участь викладачі кафедри математики, інформатики та методики навчання і студенти природничо-технологічного факультету.

З вітальним словом до учасників семінару звернулася завідувач кафедри математики, інформатики та методики навчання Лариса Дмитрівна Шевчук, яка побажала всім учасникам семінару плідної та конструктивної роботи, успіхів у втіленні запланованого. Після вітальних слів розпочалася робота конференції.

Під час конференції були розглянуті такі питання:

  1. Комп’ютерне моделювання у вивченні математики.
  2. Проблеми підготовки вчителів математики, інформатики та технології.
  3. Системи захисту інформації та інформаційна безпека.
  4. Інформаційні системи керування у виробництві, освіті й науці.
  5. Використання хмарних технологій у навчальному процесі.
  6. Інноваційні підходи до навчання математики та інформатики у загальноосвітніх та вищих навчальних закладах.

Голова організаційного факультету, доцент, завідувач кафедри  математики, інформатики та методики навчання Лариса Дмитрівна відмітила кілька виступів та нагородила подяками найкращих студентів – молодих науковців: Катерину Стригун, студентку групи 1-ПМ природничо-технологічного факультету за доповідь «Застосування хмаро орієнтованих технологій в курсі математики основної школи»; Ярослава Гайдаша, студента 2 курсу спеціальність «Математика» природничо-технологічного факультету за доповідь «Дидактична гра «математичні карти»: досвід та перспективи»; Євгена Герасименка, студента 2 курсу спеціальність «Математика» природничо-технологічного факультету за доповідь «Паралогізми та софізми в математиці».

Під час конференції також були заслухані доповіді викладачів кафедри математики, інформатики та методики навчання: Людмили Марківни Ісак («Використання хмарних технологій в діяльності педагога»); Олександра Васильовича Васенка («Хмарні сервіси навчання програмуванню майбутніх учителів інформатики при використанні ресурсу ideone»); Еліни Ігорівни Пилипчук («Мережева безпека: мережеві атаки та способи безпеки»); Романа Петровича Бобовського («Використання мультимедійних презентацій на лекційних заняттях з математичного аналізу»); Олени Вікторівни Олійник («Використання та створення інтерактивних модулів для підтримки процесів навчання»); Лариси Дмитрівни Шевчук («Деякі аспекти використання ІКТ у процесі навчання математики студентів педагогічних вузів»).

Після конференції відбулося засідання членів кафедри математики, інформатики і методики навчання та обговорення деяких моментів заходу.

Світові досягнення ґрунтуються на ефективному використанні інформаційних технологій у різноманітних галузях науки, техніки, виробництва. Розвиток економіки вимагає розроблення, впровадження та постійного вдосконалення інформаційних технологій, їх математичного та комп’ютерного забезпечення. І саме фахівець з математичних наук та інформаційних технологій у змозі вирішувати завдання, створюючи програми для їх розв’язання, використовуючи новітні технологічні засоби інформаційних технологій.

Наша спеціальність «Математика (спеціалізація Інформатика)» є перспективною. Студенти вивчають 63 навчальні дисципліни, такі як основні мови програмування, комп’ютерні мережі, сучасні інформаційні технології, інформаційні технології, вищу математику, аналітичну геометрію, теорію ймовірності…

Знання, одержані в рамках підготовки за спеціальністю, знаходять широке застосування в багатьох сферах людської діяльності. За період навчання студенти вивчають дисципліни, спрямовані на використання знань у різних сферах інформаційних технологій.

Дана спеціальність дає можливість студентам отримати ґрунтовні знання з сучасних інформаційних технологій та знайти перспективну роботу в ІТ-компаніях. Місцем роботи випускників можуть бути організації, фірми, підприємства, які займаються розробкою та супроводом програмного забезпечення, оператори мобільного зв’язку, Інтернет-провайдери, організації, які використовують комп’ютерні технології.

Спеціалісти з комп’ютерних наук зможуть працювати над розробкою програмних засобів для систем комп’ютерного аналізу, професійно використовувати комп’ютерну графіку та web-дизайн при створенні та модифікації інтернет-сайтів та інше. Тому, ми завжди раді Вас бачити в рядах наших студентів.

Прес-служба кафедри математики, інформатики та методики навчання

[vcfastgallery_mosaic fg_type=”magnific-popup” images=”4253,4252,4251,4250,4249″]
Перейти до вмісту