Магічний світ мозаїки авторства Заріни Шокірової підкорює столицю

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Магічний світ мозаїки авторства Заріни Шокірової підкорює столицю

У Національній академії педагогічних наук України нині проходить виставка мистецьких робіт студентів та викладачів ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», в рамках якої представлено авторську художню мозаїку викладача кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Заріни Шокірової. У творчих роботах авторка відтворює колорит та духовну силу східних орнаментальних мотивів.

Мозаїка – це один з видів декоративно-прикладного та монументального мистецтва. Вона представлена різними жанрами і створюється за допомогою компонування, набору та закріплення на поверхні різнокольорових каменів, керамічних плиток, смальти та інших матеріалів.

Викладання мозаїчних орнаментів досить трудомісткий процес, що потребує терпіння, витримки, художнього смаку та певних навиків. Існують певні нюанси, котрі потрібно враховувати, щоб створити красиве та якісне панно.

Незважаючи на складність створення декоративної композиції в техніці художньої мозаїки, Заріна Рустамівна створює свої зображення та візерунки за допомогою шматочків кольорової керамічної плитки і вважає мозаїку надзвичайно приємним процесом, що дає можливості втілювати безмежну фантазію у незвичному світі орнаменту.

Перейти до вмісту