Онлайн-круглий стіл «Opening the Cultures in the Time of COVID-19 Pandemic» об’єднав представників із України, Китаю, Польщі та Туреччини

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Онлайн-круглий стіл «Opening the Cultures in the Time of COVID-19 Pandemic» об’єднав представників із України, Китаю, Польщі та Туреччини

Незважаючи на нові умови та обмеження, пов’язані з карантином, міжнародна співпраця нашого університету триває. І навіть COVID-19 не стає на заваді продовженню плідної співпраці з нашими міжнародними партнерами. На підтвердження цих слів у п’ятницю, 21 травня 2021 року, в онлайн-форматі відбувся круглий стіл «Opening the Cultures in the Time of COVID-19 Pandemic». Захід проходив в рамках діяльності Україно-китайського науково-дослідного центру «Belt and Road Initiative», створеного на базі Університету Григорія Сковороди в Переяславі разом з Гуандунським університетом нафтохімічних технологій.

 

Сковородинівський університет представляли кандидат педагогічних наук, доцент, проректор з міжнародних зв’язків та проектної діяльності Оксана Ковтун, кандидат історичних наук, доцент, проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Василь Дудар, кандидат педагогічних наук, доцент, проректор з навчально-методичної роботи Вячеслав Різник, декан факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій, доктор історичних наук, кандидат політичних наук, доцент, професор кафедри публічного управління та адміністрування Віталій Коцур та керівниця відділу міжнародних зв’язків, викладачка кафедри педагогіки, теорії і методики початкової освіти Валентина Крикун.

Поза тим, з боку наших партнерів, до заходу долучились голова департаменту міжнародної співпраці Гуандунського університету нафтохімічних технологій Changming Zhang, заступник директора Інституту китайсько-європейських досліджень «Belt and Road Initiative» (Гуандунський університет нафтохімічних технологій) Денис Свириденко, завідувач Департаменту Китаю Ягеллонського університету (Краків, Польща) Lukasz Gacek та директор Центру досліджень міграційної політики, Департамент соціології, Харранський університет Hakan Gülerce, які коротко презентували свої заклади освіти, країни, їх соціальне та культурне життя. У ході зустрічі було обговорено перспективи співпраці між закладами-учасниками заходу.

Слід зазначити, що учасниками заходу, крім вищеперелічених закладів, стали Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини та Ізмаїльський державний гуманітарний університет.

Організатори круглого столу сподіваються, що захід допоможе розвинути рівень міжкультурного спілкування між установами, дослідниками та студентами з України, Китаю, Польщі та Туреччини.

 

Прес-центр відділу міжнародних зв’язків

Перейти до вмісту