Науковий журнал «Психолінгвістика» відповідно до класифікації SCImago Journal and Country Rank (Scopus) віднесено до другого квартилю – Q2

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Науковий журнал «Психолінгвістика» відповідно до класифікації SCImago Journal and Country Rank (Scopus) віднесено до другого квартилю – Q2

Науковці, що займаються вивченням та дослідженням питань психолінгвістики – маємо для вас гарні новини. Нині стало відомо, що, відповідно до класифікації SCImago Journal and Country Rank (Scopus), науковий журнал «Психолінгвістика», який індексується у наукометричній базі Scopus з 2019 року, у 2020 році віднесено до другого квартилю – Q2.

Рейтинг журналів за Scientific Journal Rankings (SJR) публікується щорічно на інтернет-платформі SCIMago Journal Ranking. У результаті ранжування кожний журнал потрапляє в один із чотирьох квартилей: від Q1 (найвищого) до Q4 (найнижчого).

SCImago Journal & Country Rank – це показник Scopus, аналогічний імпакт-фактору. SJR є рейтингом журналів, які дають можливість оцінити науковий престиж робіт учених, виходячи з кількості ваговитих цитат на кожен документ. Журнал наділяє власним «престижем», або статусом, інші журнали, цитуючи опубліковані в них матеріали. Фактично це означає, що цитата з джерела з відносно високим показником SJR має більшу цінність, ніж цитата з джерела з нижчим показником SJR.

У свою чергу, квартиль – це система категорій ранжирування і оцінки наукових журналів за їхньою популярністю, затребуваністю і цитованістю. Квартиль – показник, який засвідчує ступінь авторитетності журнала в світі.

Вітаємо усіх причетних сковородинівців з цим здобутком та бажаємо подальших успіхів – нам завжди приємно повідомляти про такі новини!

 

Перейти до вмісту