Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > Школа лідерів громад у 2021 році – триває відбір на програму

Українська школа політичних студій розпочала відбір на програму «Школи лідерів громад 2021 року». Про це інформує інтернет-видання «Bituk.Media» повідомляючи, що Школа лідерів громад 2021 року кардинально відрізнятиметься від програм попередніх років. Крім вивчення принципів ефективного управління, важливих аспектів реформи децентралізації та інструментів громадської участі, учасники отримають довгострокове менторство для вирішення нагальних потреб громад.

Що таке Школа лідерів громад?

Школа лідерів громадце навчальна програма, створена аби об’єднувати місцевих лідерів та лідерок з усіх регіонів України та допомагати їм розвивати їхні громади.

Проєкт існує з 2015 року під егідою Української школи політичних студій та Лабораторії законодавчих ініціатив за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Школа лідерів громад проводитиметься уже вчетверте. Попередні 3 випуски програми об’єднали понад 250 лідерів та лідерок з різних регіонів України. Приміром, попередня Школа лідерів громад була присвячена проведенню місцевих виборів. За результатами програми, 48% випускників та випускниць програми ШЛГ різних років балотувалися на місцевих виборах 2020 року. 40% з них – перемогли та продовжують розвивати свої громади в органах місцевого самоврядування.

Кому цікава ця пропозиція?

Зголошуватися у програмі запрошено людей, які є представниками та представницями місцевого самоврядування всіх рівнів, головами об’єднаних територіальних громад, місцевими активістами/активістками та волонтерами/ волонтерками; мають значні професійні здобутки; займають активну життєву позицію; демонструють лідерські якості; володіють потенціалом плідного використання знань, отриманих в рамках проєкту, на користь суспільству та громаді; мають кредит довіри та підтримку громади; зможуть долучити свою громаду до програми екологічного менторства та співпрацювати з консультантом / консультанткою з екологічних питань та готові працювати з громадою за допомогою інструментів, отриманих під час навчання, після завершення програми.

Як зареєструватися для участі у програмі?

Потрібні 15-20 хвилин вашого часу віднині до 10 травня 2021 року задля заповнення анкети за посиланням.

Яким буде формат навчання? Скільки воно коштує?

Попередньо, проведення програми планується в офлайн-форматі, проте у зв’язку з карантинними обмеженнями формат може змінитися.

Проєкт здійснюється за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», а відтак участь у програмі є безкоштовною.

Більше важливих деталей про Школу лідерів громад 2021 знайдете на сайті: https://www.leaders.usps.org.ua/ .

 

За матеріалами «Bituk.Media»

Перейти до вмісту