Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Післясмак Дня святого Валентина, або як в університеті розпочався навчальний процес

Усі ми з нетерпінням чекали цього дня, і ось він настав – на екваторі останнього місяця зими в нашому університеті розпочався довгоочікуваний очний навчальний процес. Від самого ранку в околицях альма-матер складно було не помітити істотного пожвавлення: хтось щойно, через заметену снігами та завірюхами країну, нарешті доїхав до Переяслава та, долаючи перемети, прошкував до обіймів теплого та затишного гуртожитку, а хтось вже поспішав на заняття та роботу.

Зважаючи на довгоочікуваність цієї дати, та ще й опісля чи не найромантичнішого свята року – Дня Святого Валентина, колектив відділу PR-технологій та зв’язків з громадськістю просто не міг лишитися осторонь та, спільно з майстринею Лесею Тірбах, підготував сковородинівцям невеличкий сюрприз – протягом всього у холі головного корпусу університету усі охочі могли сфотографуватися біля тематичної святкової валентинівської фотозони.

По обіді разом з фотографом університету Сергієм Коваленком рушаємо до фотозони, він – аби зловити найкрасивіших людей до об’єктиву своєї камери, а я – аби поговорити з ними про те, як вони провели канікули та які очікування мають на семестр, який вже кілька годин як офіційно вступив у свої права. Принагідно, на цей же час плануємо й вручення подарунків переможцям конкурсу, який, напередодні, завершився на офіційній сторінці університету в Instagram.

Поблизу фотозони зустрічаємо одразу ж зустрічаємо другокурсницю факультету історичної і соціально-психологічної освіти Анастасію Шум. Фотографуємо та розпитуємо її про той самий післясмак свята:

«Так склалося, що День усіх закоханих я провела у дорозі – їхала, аби встигнути до довгоочікуваного початку навчання в улюбленому університеті. Я дуже сумувала за Переяславом, надзвичайно сильно чекала повернення сюди. Сподіваюсь, новий семестр подарує мені нові знання, проте спробую знайти в Переяславі роботу – хочу спробувати поєднувати».

Наступною помічаємо першокурсницю факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій Дарію Галенко, яка розповідає таке:

«День святого Валентина провела наодинці, вдома – переглядала фільм. Канікули були сповненні постійним перебуванням вдома, сном, прогулянками з друзями. Радію, що починається навчанням – багато людей, є з ким поспілкуватися, та й життя стало активнішим».

Серед інших, з колегами, до фотозони завітала і її авторка кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки та кафедри фінансів, обліку і оподаткування факультету фінансово-економічної і професійної освіти Леся Тірбах. Зробивши кілька пам’ятних знімків, Леся Віталіївна розповідає нам про свято та очікування від семестру:

«Свято було по своєму романтичним – я допомагала своїм дітям з виконанням домашнього навчання. Головне побажання на прийдешній семестр – хочеться, аби були студенти, бо без них дуже сумно і депресивно».

Слід зазначити, що фотозона стала справді популярною серед здобувачів освіти. Не оминули її і студенти Роман Гейбатов та Катерина Лисько. Роман розповідає, що провів найромантичніше свято на тренуванні, Катерина облаштовуючи післяканікулярний побут в гуртожитку. У прийдешньому семестрі Рома бажає собі «здати практику», а Катя, жартуючи, хоче «підтримати намагання друга».

Після пообідньої кави в «Гурмані», до фотозони підходить багато співробітників університету. Серед них і наша колега, фахівець з працевлаштування відділу PR-технологій та зв’язків з громадськістю Ірина Великодна:

«Провела свято в колі сім’ї. Хочеться, аби протягом цього семестру моя робота та робота моїх колег була легкою та необтяженою зайвими обсягами завдань. І хочеться аби кожен кому ми допомагаємо неодмінно знайшов завдяки нашому сайту роботу своєї мрії».

Не проходять осторонь й кандидат історичних наук, старший викладач, керівник навчально-наукового відділу Юрій Козубенко та консультант психолого-медико-педагогічної консультації, старший викладач кафедри менеджменту освіти і практичної психології факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва Тетяна Кузьменко. Після світлини з колегами, буквально на бігу Юрій Леонідович зазначає: «

Провів свято дуже класно. Гадаю семестр буде суперовим – все неодмінно буде класно. Радий, що студенти нарешті доїхали до Переяслава – вони великі молодці, позаяк багато хто в дорозі, в прямому сенсі долав стихії». Тетяна Миколаївна ж додає, «День Святого Валентина провела в колі своєї сімї – усі разом гралися в «снігових янголів». Від семестру чекаю присутності студентів, якісних занять і відсутності карантину».

Поки обабіч збираються переможці нашого конкурсу, помічаємо ще одних колег – фахівців соціально-гуманітарного відділу університету Івана Рябчука та Вадима Домарецького. Вадим зізнається, що провів святковий день на охороні другого корпусу, а Іван зазначає, що провів свято «добре – навіть трішки його відзначав».

«Усе буде добре і продуктивно. Хочеться, аби було багато роботи і щоб ніхто не хворів. Хай пандемія швидше минає, аби нарешті могли не лише зустрітися а й відпочити в старих студентських традиціях нашого університету» зазначають хлопці, ділячись планами на семестр.

По своєму солідарна з ними й кандидат педагогічних наук, доцент Світлана Танана:

«Свято провела за розробкою робочих програм. У новому семестрі хочеться розраховувати на позитив – аби більше не було жодних обмежень, і було більше живого спілкування зі студентами. Ми справді за ними дуже скучили».

Коли збираються усі переможці конкурсу, який відбувався в Instagram поміж викладачами та студентами університету, проводимо з колегами урочисту церемонію вручення їм довгоочікуваних приємних подарунків – тих, які вони отримали за один коментар та поширення промо-допису собі в сторіз. Після вручення подарунків спілкуємося з ними.

Кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри документознавства та методики навчання факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій Руслани Тимченко посіла в конкурсі перше місце – їй дісталися крутехзні світшоти для неї та її другої половинки від бренду «Ukrainian Vivid Print» та особисто майстрині, викладачки кафедри професійної освіти Марини Калашник. Руслана Валеріївна розповідає нам таке:

«Я чудово провела ця свято в колі сімї. Стосовно перемоги в конкурсі, то це було дуже неочікувано. Справа в тому, що я ніколи і нічого в житті не вигравала, а тут так склалося, що мої дівчата мені пишуть, мовляв в Instagram університету тебе оголосили переможцем. Зайшла туди – так і є. Неймовірно класний світшот – дуже мені сподобався, й від того надзвичайно приємно. Я думаю, в новому семестрі у нас все буде добре – ми пройдемо акредитацію, студенти успішно навчатимуться і отримуватимуть якісні знання у незалежності від карантинних обмежень».

Срібним призером конкурсу став студент факультету історичної і соціально-психологічної освіти Владислав Квашук йому дісталися солодкі бокси «для нього» та «для неї» від постійного партнера наших задумів, cake-bar-у «Korizza», яким, у перервах між роботою, опікується старша викладачка кафедри професійної освіти Надія Різник.

«День усіх закоханих провів разом зі своєю другою половинкою – дуже гарно і романтично. Я не повірив у свою перемогу, бо як взагалі у цьому світі можливо щось виграти. Мрію вдало закінчити цей семестр, і вступити в магістратуру» ділиться переможець.

У свою чергу, студентка факультету історичної і соціально-психологічної освіти Аліна Коркош пам’ятатиме про свою перемогу в ґівевеї завдяки букету з мильної піни та «teddy-box»-у від майстрині, екскурсовода нашого університету Тетяни Динько. Замість Аліни, яка не могла прийти отримати подарунок особисто, його забирає її подружка. Розповідає таке:

«Провела це свято з подружками – ходили на дискотеку. Коли моя подружка Аліна отримала звістку про перемогу вона була дуже рада, бо до останнього не вірила що їй вдасться виграти. Бажаю, аби новий семестр був не дистанційним».

Вітаємо з початком нового навчального семестру усіх тих, хто нарешті вийшов з обіймів платформ для дистанційного навчання та повернувся до навчальних аудиторій здобувати нові знання. Бажаємо вам здоров’я, взаєморозуміння, підтримки, злагоди і натхнення. Хочеться вірити, що цей семестр для кожного з вас стане незабутньо вдалим, і жодні обмеження не стануть на заваді нашій комунікації, навчанню та роботі.

Бережіть себе – ми починаємо!

Перейти до вмісту