Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини випускників > Випускниця університету стала лауреаткою премії Music Muves Europe Talent Awards 2021

Ні дня без гарних новин про наших випускників. Наша випускниця, відома українська реп-виконавиця Альона Савраненко (Alyona Alyona) на фестивалі Eurosonic Noorderslag (ESNS) стала лауреаткою премії Music Muves Europe Talent Awards 2021 – щорічної нагороди Європейського Союзу у сфері популярної сучасної музики. Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики України на своїй сторінці у Facebook.

«Вона отримала грошовий приз у розмірі 10 000 євро і пакет підтримки для розвитку кар’єри від партнерів премії. Також alyona alyona здобула найбільше голосів у додатковій номінації Public Choice Award і отримає додатково 5 000 євро і запрошення зняти live-сесію у студії Deezer у Парижі»  йдеться у повідомленні.

Премія ММЕТА співфінансується програмою Creative Europe й відзначає нових артистів, які презентують сьогоднішнє і майбутнє звучання Європи. Церемонія нагородження ММЕТА відбулася онлайн пізно ввечері 15 січня. Разом з alyona alyona премію одержали ще сім нових європейських артистів: Inhaler, Julia Bardo, Lous and the Yakuza, Melenas, Rimon, Sassy 009 і Vildá. Цього року премія MMETA відбулася втретє. Серед її попередніх переможців були Rosalía, Meduza, Bishop Briggs, girl in red і Pale Waves.

Якою видалася церемонія нагородження, яка, у зв’язку з пандемією, відбувалася у віртуальному форматі можна переглянути тут.

Сама ж реп-виконавиця вважає за честь представляти українську музику за кордоном. Вона нагадала, що головний меседж премії полягає в об’єднанні і просуванні європейської культури. Наша випускниця підкреслила, що щорічно тисячі претендентів на номінацію докладають зусиль для того, аби продемонструвати свою творчість перед широким загалом і лише одиницям вдається отримати головну нагороду конкурсу.

«Абсолютно всі номінації в моєму житті з’являлися неочікувано. Але завжди було неймовірно приємно. Особливо номінації за кордоном. Коли люди не знають твоєї мови, але щиро відчувають твій вайб і намагаються зрозуміти твій меседж – ти розумієш, що робиш музику не дарма», ділиться своїми враженнями Альона у переможному пості на власній сторінці у Instagram.

Ми пишаємося Альоною, горді назвати її своєю, та бажаємо їй нових горизонтів творчості, неосяжних здобутків, креативних ідей та, виключно, приводів для радості та щастя. Завжди раді вітати у alma-mater!

Нагадаємо, що Альона Савраненко (Alyona Alyona) закінчила факультет педагогіки та психології нашого університету у 2013 році й була вихователькою в дитячому садку у місті Баришівка Київської області, доки восени 2018 року не опублікувала в мережі свій перший кліп «Рибки», який менш ніж за добу зібрав 180 000 переглядів. 12 листопада вийшов відеокліп на другу пісню «Голови», який за місяць зібрав мільйон переглядів на YouTube. У 2019 році випустила дебютний альбом «Пушка» і міні-альбом «В хаті МА», виконує пісні українською мовою. Українські видання називають її «новою українською реп-зіркою» та «сенсацією українського репу», а поважне видання The New York Times порівняли її з Azealia Banks у статті «15 European Pop Acts You Might Not Know, but Should». Сьогодні вона є однією з небагатьох виконавиць, завдяки яким Україну знають в світі. Попри велику популярність, коллаборації з іншими зірками, хіти, премії і телешоу Альона не забуває про рідний університет – востаннє була тут і зустрічалася зі студентами восени 2019 року.

Перейти до вмісту