Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Сковородинівці поділилися власними очікуваннями від нового навчального року

Ну ось і минає перший повноцінний тиждень навчання в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі після затяжного карантину, періоду канікул та відпусток: сковородинівський простір помітно оживає, наповнюється приємним людським гаміром, новими сенсами й, звісно ж, планами на наступні кілька місяців чергового навчального року. Які ж очікування у викладачів, співробітників та студентів університету від нового навчального року та як, на їх думку, проходитиме навчання в умовах пандемії? Без сумніву, передчуття у кожного різні. Як то кажуть, скільки людей, стільки й думок. Власне, їх різноманіття і робить кожну з відповідей по-особливому цікавою та винятковою.

Приміром, методист І категорії навчально-наукового центру забезпечення якості освіти, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри менеджменту освіти і практичної психології Алевтина Опольська зізнається:

«Мені дуже хотілося б, аби в цьому навчальному році професіоналізм був на першому місці. Кожен має займатися своєю справою якісно і любити це. Дуже важливо ходити на свою роботу і отримувати від цього задоволення. Що стосується пандемії, то дистанційна форма навчання мені не до вподоби. Адже студент і викладач повинні мати певний взаємозв’язок, аби викладач розумів, що його слухають і сприймають. Також було би дуже добре, якби ми всі зрозуміли, що ми тут працюємо для того, аби студенту було комфортно. Якщо в університеті не буде студентів, то і нас теж тут не буде».

У свою чергу, керівник студентського бюро соціально-гуманітарного відділу університету, аспірант ІІІ року навчання Владислав Міранович розповідає:

«Мої очікування від нового навчального року трохи приземлені, оскільки пандемія трохи вибила життя з колії. Хоча в цьому теж є ряд плюсів. Зокрема те, що у нас є час для самореалізації, для зустрічі з рідними, близькими, друзями, час для роздумів. Але, все ж, я сподіваюся, що початок нового навчального року не буде таким, як закінчення попереднього. Хочу, аби він був повноцінним, щоб кожен студент зміг бути присутнім на парах, зустрітися зі своїми одногрупниками, побачити викладачів, поспілкуватися наживо, а не онлайн і сповна насолодитися студентським життям.

Я сподіваюся у цьому році впорядкувати свій навчальний план, написати кілька статей в рамках своєї аспірантури. З проектів хотілося б реалізувати кілька заходів, які не вдалося втілити в життя минулого року у зв’язку з пандемією. Планую надалі продовжувати займатися різноплановими заходами як для студентів, так і для співробітників університету. Є ряд різних спортивних, розважальних, культурно-масових, волонтерських акцій, які дуже хотілось би реалізувати.

Хочу побажати студентам, щоб вони не втрачали можливостей, адже молодість дається лише один раз і наш університет, на щастя, дає не лише хорошу базу для навчання, а й величезну можливість для реалізації себе в найрізноманітніших сферах. Тому не проґавте ці шанси і максимально долучайтесь до всіх проєктів, які є в університеті від різних підрозділів. Викладачам бажаю наснаги і терпіння, щоб студенти все-таки повернулися і максимально долучилися до навчального процесу, щоб був взаємозв’язок «викладач-студент» – я вважаю, що це дуже важливо».

Надзвичайно цікавими є і роздуми наших першокурсників, які, на вимогу часу, переступлять поріг альма-матер лише за декілька днів, проте вже мають певні очікування від свого прийдешнього навчання та студентського життя:

«Для мене це перший рік навчання в університеті, тому я дуже схвильована, але впевнена, що все буде добре. Після розповідей моєї сестри, яка, до слова, теж навчалась в сковородинівському університеті, стає зрозуміло, що проблем з навчанням не повинно бути, адже тут працюють обізнані спеціалісти і майстри своєї справи. Дуже важко відпускати шкільне життя, але так повинно бути і від цього нікуди не сховаєшся. Сподіваюсь, що так далеко від дому я знайду не просто вірних друзів, а, без перебільшення, другу родину. Наостанок, щиро бажаю всім викладачам, співробітникам університету, а також студентам наснаги, терпіння і завзятості у новому навчальному році» – розповідає студентка І курсу факультету історичної і соціально-психологічної освіти Анастасії Демченко.

Першокурсниця факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій Дарина Галенко в передчутті нових досягнень та звершень:

«У моїх очах палає бажання підкорювати нові вершини, досягати успіхів у новому навчальному році та в новому для мене навчальному закладі. Хочу відчути атмосферу університету. Не хочу бути сірою мишкою, а навпаки – брати участь у всіх заходах університету, особливо творчих. Я люблю креатив і хочу, щоб в університеті були сфери, де його можна проявити. Хочу побажати викладачам наполегливих та старанних студентів, студентам – завзяття та легкості, а першокурсникам – швидкого освоєння та яскравих студентських років. А загалом всім бажаю міцного здоров’я та стійкого імунітету ,щоб Covid-19 не став нам на заваді втіленню наших планів».

А ось які очікування у студента ІІ курсу факультету фінансово-економічної і професійної освіти Олега Гонтара:

«Очікую, що навчання, у зв’язку з пандемією, проходитиме дистанційно і у нас буде більше можливостей для самореалізації. Адже освоїти якісь нові знання чи навички легше самому, ніж коли ти сидиш на парах. Бажаю викладачам успіхів, щоб їм було легко знайти спільну мову з першокурсниками. Студентам зичу витримати цей навчальний рік, адже сидіти на одному місці дуже непросто. Хочеться зустрітися з одногрупниками та викладачами. Тож бажаю вам терпіння!»».

У третьокурсника факультету української та іноземної філології Сергія Вольського багато планів на цей навчальний рік:

«Як і завжди, буду намагатися здобути якомога більше досвіду, як життєвого так і професійного. Хочу набратися сил і розуму, переформувати власну ціннісну систему. Остаточно, або хоча б частково визначитись з планом наступних напрямків розвитку. Навчаючись на факультеті української та іноземної філології, планую відточити володіння мовами, та удосконалити ефективність навчання. Мрію стати освіченою та грамотною людиною, щоб в майбутньому на фундаменті знань і досвіду, здобутих під час навчання в університеті, збудувати щось власне, щось, що буде корисним для людей, і принесе їм хоч трішки радості (до прикладу, міжнародний курорт).

Враховуючи ситуацію з пандемією, бажаю викладачам, студентам і загалом всім людям, обачності, розуму та раціональності. Праця і наполегливість це добре, але найважливішим завжди є і буде здоров’я!»

Повернемося до думок першокурсників:

«Особисто я очікую від навчального процесу отримати інформацію, яку ми не вивчали в школі, можливо, навіть засвоїти знання на практиці. Також мені дуже цікаве дозвілля студентів і те, як відбуваються різноманітні заходи в університеті. Мені б дуже хотілося, щоб ці роки в університеті пройшли цікаво та насичено. Першокурсникам я бажаю натхнення та віри в себе» – повідала нам студентка І курсу факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій Дарина Макарчук.

А першокурсниця факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва Вікторія Лех планує з головою поринути у навчання:

«Насамперед, вітаю всіх з початком нового навчального року. Чого найбільше я чекаю від навчання в університеті? Перш за все, вагону нових знань. Прагну віддатися навчанню по максимуму. А ще дуже хочу знайти нових друзів, які будуть підтримувати під час підготовки до сесії. У цьому році я побажаю всій сковородинівській родині міцного здоров’я, нехай вірус омине нас стороною. Усім студентам – цікавого та, головне, продуктивного навчання. Викладачам – наснаги та терпіння. Я дуже рада, що обрала саме Університет Григорія Сковороди в Переяслав і обіцяю – не підведу!»

Своїми очікуваннями від нового навчального року, вже як новообраний декан Факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій, поділився і кандидат політичних наук, доцент кафедри політології Віталій Коцур:

«Безперечно, в умовах пандемії роботи буде дуже багато. Навчальний процес було розпочато у стандартному режимі, але, водночас, тенденція свідчить про те, що в майбутньому все ж доведеться працювати в режимі карантину. Тому зараз, оскільки факультет абсолютно новий, стоїть задача максимально якісно забезпечити освітній процес та підготуватися до можливих змін у навчальному процесі. Окрім цього, у цьому році, на ввіреному мені факультеті, є кілька спеціальностей, які будуть проходити акредитацію, від успішності проходження яких залежить подальший розвиток університету та новоствореного факультету.

Так як з 1 вересня ми працюємо у повноцінному режимі, дуже радує око те, що нарешті з’їхалися студенти. Це навіть трохи незвично, адже півроку ми були на карантині. Я дуже задоволений тим, що аудиторії нарешті заповнені. Тож я вважаю, що усі ті проєкти, які були заплановані, повинні бути продовжені. Ми будемо плідно співпрацювати з відділом PR-технологій та зв’язків з громадськістю і організовувати якісь заходи, якщо, звісно, нам не завадять карантинні заходи і дистанційне навчання.

Звичайно, є багато планів щодо розвитку факультету: нові практики, проєкти, різноманітні заходи, плануємо кілька міжнародних конференцій, онлайн-конференцій зі студентами. У процесі будемо випрацьовувати більш конкретні моменти, тому що зараз стоїть завдання налагодити процес роботи деканату, оскільки він існує всього кілька днів, а в подальшому, сподіваюся, за місяць ми випрацюємо якусь модель нашої роботи і від цього залежатиме те, як ми будемо існувати. Я думаю, все буде добре, тому що кожна кафедра усвідомлює важливі моменти свого існування і тому що кожен викладач повинен працювати на розвиток університету, відповідно, наша робота – це наше подальше майбутнє.

Бажаю студентам та своїм колегам бути здоровими, тому що кількість хворих з кожним днем зростає і у кожного є ризик заразитись, тому зараз здоров’я – це перш за все. Зичу викладачам терпіння, наснаги та успіхів, а студентам – вчитися і отримувати якомога більшу насолоду від навчання та студентського дозвілля».

Керівник відділу PR-технологій та зв’язків з громадськістю, голова Наукового товариства університету, помічниця ректора Оксана Луцик також поділилась надіями на новий навчальний рік:

«Я сподіваюсь, що в умовах пандемії і карантинного періоду все ж відбудеться очне навчання, хоча дистанційного нам не оминути. Якщо говорити про дистанційне навчання, то хотілося б, щоб воно відбувалося на єдиній університетській платформі Microsoft Teams. Я мрію, щоб з оновленою назвою, реорганізацією в ключі кадрових рішень, наш університет йшов в ногу з часом в плані як навчального процесу, так і якихось нових векторів роботи. Хочеться, щоб університет став другою домівкою для кожного сковородинівця і щоб спільною працею ми йшли «через труднощі до зірок». Не хотілося б багато різноманітної роботи в короткі терміни виконання, а щоб все було поступово, по плану і щоб, нарешті, в нас була якась чітка позиція. Тому що в інформаційному плані ми дотримуємося одних рамок, а в навчальному процесі – інших. Хотілося б, аби університет рухався в напрямку студентоцентризму і щоб думка кожного, хто працює чи навчається тут, цінувалася, враховувалась і реалізовувалась, в розумних межах.

Я сподіваюсь, що студенти почнуть частіше брати участь у наукових конференціях. Хочу, щоб вони вчилися презентувати себе як молодих науковців за власним бажанням, тому що, в більшості випадків, студентів все ж більше мотивують бали за наукову роботу. Таких наукових і науково-популярних заходів було багато, серед них і проєкти нашого відділу «Відкритий університет», «Платформа можливостей» та багато інших. Вони стрімко зростають і про них дізнаються як на теренах України, так і в міжнародному співтоваристві. Хотілось би, щоб був якийсь зворотній зв’язок і від професорсько-викладацького складу, і від студентів. Кожен може залучити до наших заходів цікавих спікерів і ми будемо проводити зустрічі спільно з тими чи іншими факультетами. Ми дуже хочемо провести багато цікавих зустрічей хоча би в онлайн-режимі.

Потроху ми вже змінюємо інфраструктуру університету, у зв’язку із новою назвою. Будуть оновлені факультети, кафедри, деканати, планується дуже багато змін на краще.

Хочу побажати всім нам здоров’я та реалізації задуманого. Бажаю сковородинівцям знайти себе в нашій багаточисельній родині».

Наостанок, вже від себе, зичимо усім сковородинівцям здійснення мрій та задумів у цьому навчальному році. Нехай для кожного він стане плідним на нові перемоги та досягнення. Сподіваємось, пандемія не завадить вашим планам і 2020-2021 н. р. запам’ятається вам лише хорошими подіями, гарними новинами та позитивними емоціями.

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Аліна Нестерук” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”16163″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”16″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”СПІВАВТОР” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Максим Левченко” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”23843″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”16″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”СПІВАВТОР” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

Перейти до вмісту