Хроніки карантину: знайомимо Вас з наказами по університету, які сприяють запобіганню поширення коронавірусу COVID-19

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Хроніки карантину: знайомимо Вас з наказами по університету, які сприяють запобіганню поширення коронавірусу COVID-19

У зв’язку із запобіганням поширенню на території України коронавірусу COVID-19 ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» активно реагує на виклики часу, своєчасно та оперативно відгукується на нові листи та рекомендації які надходять із вищих та місцевих органів державної влади, видаючи накази по університету. Знайомимо Вас з їх змістом – будьте в курсі усіх коригувань у навчальному процесі та епідеміологічному життєплині альма-матер.

Як ми вже повідомляли, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 р. №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» та на підставі листа МОН України №1/9-154 від 11.03.2020 р. у ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» було видано наказ №34 від 11.03.2020 р. «Про запровадження карантинних заходів».

Уже наступного дня, 12 березня 2020 року, на його доповнення, було видано наказ №36 «Про організацію навчального процесу в умовах карантину»

Відтак, деканам факультетів доручено забезпечити організацію навчального процесу з використанням елементів дистанційного навчання та самостійної роботи здобувачів вищої освіти; завідувачі кафедр та науково-педагогічні працівники забезпечують виконання та облік вивчення навчальних дисциплін через навчальне середовище на платформі «Moodle» та електронні адреси кафедр у формі дистанційного навчання з виконанням завдань самостійної роботи з навчальних дисциплін; завідувачами кафедр, науково-педагогічними працівниками розроблено індивідуальні плани своєї роботи; деканами факультетів, завідувачами кафедр, керівниками практик передбачено подовження строків проведення практик відповідно до графіків роботи баз практик у формі поєднання, по змінах, навчального процесу та практики.

Зверніть увагу, що в університеті забезпечується проведення та облік навчально-педагогічних видів робіт відповідно до планування викладачів у такі терміни:

– теоретичні заняття (лекції), як індивідуальні заняття в астрономічних годинах, попередньо, з 12 березня по 3 квітня 2020 року;

– практичні заняття (лабораторні, практичні роботи) – попрередньо, після 3 квітня 2020 року за рахунок ущільнення навчального процесу (збільшення аудиторних занять);

– семестрові консультації, курсові роботи, кваліфікаційні роботи та самостійну роботу студента у формі дистанційного навчання, попередньо, в період з 12 березня по 3 квітня 2020 року.

Також деканами факультетів скориговано графік навчального процесу денної форми навчання для забезпечення виконання навчального плану освітніх програм та передбачено державну атестацію здобувачів вищої освіти освітнього рівня «бакалавр» до 20 червня 2020 року та освітнього рівня магістр за освітньо-науковими програмами до 27 травня 2020 року.

Згідно наказу скореговано й графік навчального процесу заочної форми навчання з урахуванням перерви заліково-екземенаційних сесій здобувачів вищої освіти, попередньо, з 12 березня по 3 квітня та передбачено державну атестацію здобувачів вищої освіти освітнього рівня «бакалавр» до 30 травня 2020 року.

Відповідно до наведених вище, у матеріалі, постанов уряду та листа МОН, а також рішення виконавчого комітету Переяславської міської ради №103-06 від 12.03.2020 р.у зв’язку із запровадженням карантину по університету було видано наказ №35 від 12.03.2020 р. «Про утворення оперативного штабу».

Відтак, в університеті було створено оперативний штаб моніторингу, запобігання та реагування на прояви захворювання коронавірусом COVID-19 на чолі з головою, ректором університету Віктором Коцуром та його заступником, проректором з НПР Валерієм Троценком – зі складом членів штабу можна ознайомитися в наказі.

Відомо, що члени штабу забезпечують сприяння в організації та належний контроль за виконанням профілактичних та протиепідемічних заходів. Керівники структурних підрозділів, навчально-допоміжний та господарський персонал забезпечує ритмічне функціонування закладу та належний дезінфекційний режим.

Відповідно до наказу МОН України №406 від 16.03.2020 року «Про організацію заходів для запобігання поширенню коронавірусу COVID-19»листа МОН України № 1/9-164 від 17.03.2020 р. «Щодо організації дистанційного навчання», розпорядження голови Переяславської міської ради №104-07 від 16.03.2020 року «Про заходи щодо запобігання поширення на території м. Переяслава коронавірусу COVID-19», листа МОН України №1/9-162 від 17.03.2020 р. та ЦК профспілки працівників освіти і науки України №02-5/202 від 17.03.2020 р. по університету видано новий наказ №40 від 17.03.2020 р. «Про доповнення плану заходів щодо профілактики нерозповсюдження коронавірусу COVID-19»: з метою вдосконалення організації дистанційного навчання здобувачам вищої освіти, науково-педагогічним працівникам забезпечено доступ до навчальних ресурсів платформи Coursera, інструменту Microsoft Teams компанії Майкрософт в Україні та інших ресурсів.

У свою чергу, керівникам структурних підрозділів на період карантину переведено співробітників на гнучкий (дистанційний) режим роботи відповідно до положення Галузевої угоди між МОН України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2016-2020 роки щодо виконання організаційної, методичної, наукової робіт за межами закладу та за умови виконання обов’язків передбачених посадовими інструкціями.

Керівникам структурних підрозділів слід не забувати про обов’язковість цілодобової телефонної комунікації та систематичний перегляд (не менше 3 разів на добу) електронних пошт підрозділів, а головам спеціалізованих вчених рад відтермінувати засідання до стабілізації епідеміологічної ситуації, якщо вони й досі цього не зробили.

У приміщеннях університету та гуртожитках посилено контроль за санітарно-профілактичними заходами та пропускним режимом, а створений оперативний штаб забезпечує режим підвищеної готовності університету до дій в умовах надзвичайної ситуації та неухильного виконання рішень обласної та міської комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Бухгалтерія забезпечує оплату праці науково-педагогічним працівникам та співробітникам університету відповідно до порядку обчислення заробітної плати в умовах карантину.

Нагадаємо, що на нашому сайті ми вже розповідали про те, які заходи слід вживати щодо профілактики нерозповсюдження вірусних інфекцій та коронавірусу 2019-nCoVта звертали вашу увагу на рекомендації Міністерства охорони здоров’я для громадян щодо коронавірусу 2019-nCoV вкотре радимо звернути на них увагу, а також моніторити інформацію офіційних і перевірених джерел – радимо користуватися сайтом Міністерства охорони України, який оперативно розповідає про перебіг епідемії та оновлює свої рекомендації згідно вимог часу.

А щоб Ви провели наступні три тижні з користю, на наших сторінках у соціальних мережах ми вже запропонували добірку безкоштовних освітніх платформ для школярів, учителів, студентів і батьків, які вражають різноманітністю тем, і сприяють тому, аби ви отримували максимум від онлайн-освіти.

Бережіть себе та своїх рідних, дотримуйтесь рекомендацій, і знайте – усе неодмінно буде добре!

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Прес-служба університету” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”15372″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”16″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”ОПУБЛІКОВАНО” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

Перейти до вмісту