На початку 2019 року світ побачить монографія «Переяславський соціум на перехресті епох: люди, події, факти»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > На початку 2019 року світ побачить монографія «Переяславський соціум на перехресті епох: люди, події, факти»

Вже на початку 2019 року на розсуд науковців, викладачів історії, студентів та широкового читацького загалу вийде в світ результат 10-літньої праці переяславських науковців – монографія В. П. Коцура, О. І. Гуржія та В. А. Лохи «Переяславський соціум на перехресті епох: люди, події, факти».

У монографії висвітлено склад і основні функції місцевого чиновницького апарату, а також соціальна структура та майновий стан міщан і купців Переяслава другої половини XVII-XIX ст. На основі грунтовного аналізу широкого кола архівних і опублікованих джерел, а також спеціальної літератури здійснено комплексне дослідження політики гетьманського управління стосовно городян; з’ясовано зміну основних прав і привілеїв міщанства на тлі загальнодержавних процесів, відображені основні етапи адміністративних реформувань тощо. Показані взаємовідносини магістрату, сотенної та полкової канцелярії із вищими органами влади та з’ясовано причини втрати Переяславом магдебурзького права. Описано господарства та характер зайнятості населення. Значну увагу приділено кількісному та етнічному складу городян. Окреслено містобудівну структуру та умови життя переяславців. У книгі також розглядається історія створення й функціонування Переяславського колегіуму та інших навчальних закладів міста. Автори у світлинах знайомлять читача з видами давнього Переяслава та постатями жителів міста.

Як відомо, один із кращих подарунків – це книга. А що може бути більш приємним та потрібним подарунком для кожного переяславця напередодні різдвяних свят, аніж надзвичайно змістовна та цікава книга про рідне місто, у якій зібрано та переплетено сторінки його славетної історії та людських доль містян, у яких багато хто з Вас впізнає близьких та друзів, сусідів і колег та їх родини.

Поспішайте зробити передзамовлення за телефоном (050) 589 39 26 (Анатолій Анатолійович Лоха). Розпочніть Новий рік із пізнання нових сторінок історії та доль свого рідного міста!

[vcfastgallery columns=”4″ fg_type=”magnific-popup” size=”fg-masonry” fg_main_color=”#fc615d” fg_secondary_color=”#ffffff” fg_smartphone_l_columns=”2″ fg_tablet_p_columns=”2″ fg_tablet_l_columns=”3″ fg_desktop_medium_columns=”4″ fg_desktop_small_columns=”2″ images=”12753,12752,12751,12750″]
Перейти до вмісту