Як університет День студента відзначав: огляд подій та сюрпризів дня із ноткою гумору!

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Як університет День студента відзначав: огляд подій та сюрпризів дня із ноткою гумору!

Здається, ніби лише вчора розпочався навчальний рік, як вже минуло два з половиною місяці, і сковородинівці почали активно готуватися до сесії, поринувши в написання самостійних та рефератів, дописування курсових та дипломних робіт, закривання практики та хвостів. Та є в листопаді особливий день, коли навіть найсумлінніший студент, забуваючи про свої турботи та проблеми, активно святкує та гуляє, адже це професійне свято є одним на всіх, буває лише раз на рік, і має назву День студента. В цьому році він став особливим для кожного студента нашого університету, та був багатим на безліч приємних подарунків та сюрпризів. Але про все по порядку!

У ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», з року в рік, з особливою любов’ю та повагою ставляться до Дня студента, тому його відзначення почалося ще за добрий тиждень до дня «Ч»: бібліотека університету, до свята, представила спеціальну виставку книг, у вівторок, 13 листопада 2018 року, театральна студія «Бродвей» представила на розсуд вибагливої публіки свою чергову премєру, а в середу, 14 листопада 2018 року, до університету з гарними піснями та щирим словом навіть приїхав найспівочіший український протоієрей, священник-переможець «Голосу країни» Олександр Клименко, ніби закликаючи всіх одуматись, і не нагрішити  наступного дня, коли, безпосередньо, мав відбутися урочистий концерт в актовому залі та, вперше за останні роки, безкоштовна вечірка в НЦК «Зустріч».

Власне, святкового концерту в четвер переяславське студентство чекало з особливою інтригою, бо ще в вівторок, у передмові до вистави театральної студії «Бродвей» керівник соціально-гуманітарного відділу університету Андрій Іващенко прозоро натякнув, що мобілізація на концерт до Дня студента має бути масова, адже готується якийсь особливий сюрприз. Кожен присутній в залі, студент та навіть викладач університету був у захваті, коли почув із уст вищезгаданого Андрія Володимировича ту саму сенсаційно-феєричну новину дня, що супроводжувалась зйомкою на камеру від Олександра Артюха та вибухом хлопавки висунутої з-за куліси Олегом Лободою. Виявляється, соціально-гуманітарний відділ ще від початку вересня вів роботу щодо того, аби наше місто та університет увійшли до переліку 50 міст з навчальними закладами, в яких команди відомого телепроекту «Ліга сміху», в рамках свого турне з нагоди 5-річчя проекту, дадуть безкоштовні концерти для кількох десятків тисяч українських студентів (більш ніж півтисячі з них – це студенти нашого ВНЗ, що побачать концерт вже 30 листопада). Констатуємо, що у Андрія Іващенка та його команди сюрприз ще й як вдався!

 І поки студенти активно заповнювали реєстраційні форми на сайті «Ліги сміху» (Навіщо?! Читайте тут ) та думали, чи здавати їм придбані перед тим та не такі вже й дешеві квитки на шоу Сергія Притули та його Вар’ятів (що відбудеться вже 3 грудня – інформація на правах реклами) концерт тривав далі. Студентів за посвідченням та станом душі вітав відомий університетський дует Ганни Ляч та Анастасії Петрової з веселою та відомою піснею «Цьомаю», а також  гумористи з новоутвореного соціоісторичного факультету із дуже повчальною замальовкою про те, що буває, якщо ти півроку не ходиш на пари. Відразу по закінченню презентації своєї книги сковородинівців зайшли привітати, ректор нашого університету, академік Віктор Петрович Коцур та декан історико-філософського факультету ЧНУ ім. Ю. Федьковича, професор Василь Олексійович Балух. Вчені мужі сердечно зичили переялавським студентам прекрасно здати сесію, та гордо нести місію свого університету, примножуючи його здобутки в Україні та світі. Віктор Петрович лишився на сцені для ще однієї почесної місії – нагородження студентів почесними грамотами та невеликими університетськими презентами в честь свята. За активну громадянську позицію, наполегливість і працелюбство, високе почуття обов’язку, вагомий внесок у розвиток студентського самоврядування та з нагоди Дня студента було нагороджено: Близнюк Ольгу Анатоліївну, Власюк Вікторію Вячеславівну, Димарецьку Лізу Іванівну, Домарецького Вадима Сергійовича, Костирка Богдана Вікторовича та Сонька Володимира Івановича.

За активну життєву позицію, наполегливість, високе почуття обов’язку, вагомий внесок у розвиток громадського життя університету та з нагоди Дня студента було нагороджено: Баглея Петра Івановича, Білоусова Романа Михайловича, Бовшика Вадима Олександровича, Вавілову Каріну Олегівну, Вигівську Вікторію Олегівну, Гром’яка Артема Олександровича, Колодюка Сергія Івановича, Крутяк Юлію Анатоліївну, Лободу Олега Юрійовича, Ляч Ганну Сергіївну, Петрову Анастасію Анатоліївну, Прокопенка Олександра Леонідовича, Редьку Сергія Олеговича, Рябчука Івана Михайловича, Сотник Наталію Сергіївну, Трускавецького Степана Михайловича, Чемериса Івана Станіславовича, Шевченка Віталія Віталійовича, Шевчук Валентину Валеріївну та Шубу Івана Миколайовича.

Концертну програму продовжила вишукана Аліна Набухотна з запальною піснею «Тримай» та неординарна Ліза Хандошко з не менш драйвовою композицією «Безсоння». Нотку добірного англомовного саунду подарувала університетська зірочка Ганна Ляч з композицією «Strange birds».

На сцену для привітання піднялась заступниця прихворілого виконуючого обов’язки голови Студентської Ради університету Б.В. Костирка Вікторія Вячеславівна Власюк, яка відмітила, що студрада завжди прислухається до ініціатив студентства, та запросила всіх небайдужих до співпраці (все ж, актова зала і масовий концерт це ефективний майданчик для пошуку нових активістів). Вона нагородила відзнаками таких студентів: Чубик Ольгу Юхимівну, Весельську Дарію Іванівну, Павлюк Вікторію Сергіївну, Безпалько Ірину Віталіївну, Лукашевич Ірину Андріївну, Демиденко Тетяну Іванівну, Лобову Юлію Миколаївну, Кідріченко Олену Сергіївну та Горобей Ілону Геннадіївну (урожайний рік у нашої Королеви). Солод вітальних слів та нагород закріпила пісня від вже епохального дуету університетської сцени Валентини Шевчук та Анастасії Петрової із вкрай романтичною композицією «Fortepiano», які підтвердили тезу про те, що дві студентки переяславського університету, все ж, краще ніж одна Христина Соловій. Після цього на сцені з’явилась молода та імпульсивна Тетяна Демиденко із піснею «Ла-Ла-Ла».

За тим Андрій Володимирович Іващенко проголосив зорепад нагород для переможців загальноуніверситетського конкурсу «Талант Challenge» (старовіри пригадають його як «Дебют першокурсника»). Відзнаки за участь, перемоги, та з нагоди свята, отримали: за кращий гумористичний номеркоманда КВН соціоісторичного факультету (Артем Гром’як, що ставив цей номер, вічно молодий); за кращий гімнастичний номер та перемогу у номінації «Оригінальність жанру» – команда хлопців факультету фізичного виховання у складі: Бовшика Вадима, Шевченка Віталія, Білоусова Романа та Барсена Руслана; крім цього, у цей день команда факультету отримала відзнаку ще і в номінації «кращий хореографічний номер», де компанію їй склала команда фінансово-гуманітарного факультету; у номінації «Відкриття року» перемогла Ольга Білокур; відзнаку за артистизм і харизматичність отримала Ірина Марущак; за кращий естрадно-інструментальний номер – дует у складі Аліни Набухотної та Максима Ємця; за високий рівень виконавської майстерності та перемогу у номінації «розмовний жанр» заслужені перемоги отримали Каріна Вавілова і Наталія Сотник; за харизматичність артистизм і творчий підхід до фестивалю свою відзнаку отримала Тетяна Демиденко, а за кращий вокальний номер було нагороджено Дарію Семичастну.

Загальні місця у конкурсі розділились так: ІІІ місце – педагогічний факультет, ІІ місце – природничо-технологічний факультет, І місце (несподівано) – факультет фізичного виховання, а гран-прі виборов соціоісторичний факультет.

Із запальним танцем програму закрила гнучка як пластилін Ольга Білокур. Її карколомна розтяжка є свідченням того, що кожна дівчина якою б романтичною вона не була, може постояти за себе, що, згодом, посвідчив і ведучий концерту. На завершення концерту його учасники гуртом заспівали пісню «Цвет настроения синий», що було прихованою рекламою того, що ще очікувало на студентів увечері.

Ввечері святкування продовжилось у НЦК «Зустріч», вхід до якого за наявності документа сковородинівця і завдяки зусиллям Студентської Ради  в цей день був безкоштовним. І оскільки студенти завжди люблять брати від життя все що по акції, вечірка, очікувано, зібрала навіть тих, хто не ходить на пари. Вона, за моєю статистикою, стала наймасовішою вечіркою за останні кілька років в «Молодіжці», а кількість людей яку вона вмістила можна порівняти тільки до кількості студентів, що були присутні на дні знань 1 вересня 2013 року Концертну програму вкотре забезпечили вокалістки із університетської студії «Sing Well», а розкішний конферанс, конкурси і чудовий настрій забезпечили Ілона Горобей, Андрій Іващенко та його чарівна донечка. Вечірка пройшла без інцидентів (принаймні тих, про які можна було б написати на сайті університету).

Нині наш університет, як і вся освітня сфера України, переживає досить нелегкі часи. Тож давайте на своєму рівні робити його кращим. Адже нам є ким пишатися, і для кого плекати його світле майбуття. З Днем студента, сковородинівська родино! Легких тобі сесій, та гарних оцінок!

Максим Левченко

 

* – авторські спроби пожартувати, наведені в дужках та, подекуди, поза ними не мають нічого спільного з реальними фактами та прізвищами, та ні на що не натякають, будучи виключно свідченням гарного настрою автора цієї статті під час написання.

[vcfastgallery columns=”4″ fg_type=”magnific-popup” size=”fg-masonry” fg_main_color=”#fc615d” fg_secondary_color=”#ffffff” fg_smartphone_l_columns=”2″ fg_tablet_p_columns=”2″ fg_tablet_l_columns=”3″ fg_desktop_medium_columns=”4″ fg_desktop_small_columns=”2″ images=”12062,12061,12060,12059,12058,12057,12056,12055,12054,12053,12052,12051,12050,12049,12048,12047,12046,12045,12044,12043,12042,12041,12040,12039,12038,12037,12036,12035,12034,12033,12032,12031,12030,12029,12028,12027,12026,12025,12024,12023,12022,12021,12020″]
Перейти до вмісту