Відкритий університет: Сергій Іванов розповів сковородинівцям як позбутися «совка» в голові

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Відкритий університет: Сергій Іванов розповів сковородинівцям як позбутися «совка» в голові

Більше ніж рік тому до звичного життєплину сковородинівської альма-матер стрімко та гучно увірвався постійно діючий партнерський проект Наукового товариства університету, проекту «Політичні студії» та ГО «Переяславський скарб» під назвою «Відкритий університет». Гостями проекту, в різний час, вже були відомий економіст Павло Шеремета, дисидент та Герой України Левко Лук’яненко, український письменник Макс Кідрук і багато інших українських та світових креативних митців, науковців та державних діячів.

Проект, що, схоже, встиг стати не лише візитівкою університету, а й міста в цілому, активно нарощує свою активність і запрошує все нових і нових цікавих українців, зустрічі з якими надихають викладачів та студентів нашого університету, учнів Переяслав-Хмельницького ліцею-інтернату «Патріот», та громади Переяслава на продукування нових та креативних ідей і вчинків заради щасливого майбуття рідного міста та всієї України. Не став винятком і понеділок, 19 листопада 2018 року, коли до університету завітав блогер, журналіст, письменник, ведучий програми «Право на владу» на телеканалі «1+1» Сергій Іванов.

Тему зустрічі було означено як «Україна як нація: як позбутися «совка» в голові», проте Сергій Іванов, як істинний та знаний спікер, зумів зробити із зустрічі не просту лекцію, а справжню дискусію, байдужим до якої не зміг залишитися ніхто із присутніх у конференц-залі імені Василя Сухомлинського.

А поговорити і дійсно було про що, адже і до сьогодні молоде покоління українців, що, ніби, виростало і формувалось вже за часів Незалежності, вимушене бути спостерігачами міцно вкорінених, у свідомість нашої нації, залишків  совкової свідомості, а іноді, з власної волі чи без неї, так само відтворювати стереотипізовані моделі поведінки, породжені радянським державним механізмом. Він, на прикрість, і до сьогодні є спрямованим лише на утримання й збереження влади, адже сучасні політики нагадують, скоріше, все тих же секретарів обкому. Гарна обкладинка, найчастіше, приховує їх глибоке лицемірство і повну байдужість до людських доль, попри те, що рівень їх маніпулювання політичною свідомістю українців сягає можливого і навіть неможливого піку, а за гарними словами, зазвичай, ховається, майстерно маскуючий реальність, популізм. Існує враження, що якщо англійські політики репрезентують англійське суспільство, то українські – самих себе, та тих людей, завдяки яким вони опинились у своїх владних кріслах.

На думку гостя, у свідомості українців і досі існує хибне враження про те, що вони, неодмінно, мають поважати владу, якою б вона не була. Саме розуміння власної значущості і безкарності, безальтернативності самих себе, дозволяє їм, з допомогою різних засобів, маніпулювати українцями та саморозбещуватися, а відтак, блокувати рух країни вперед. Нині нам терміново та радикально варто позбавитися від архаїчних «совкових» звичок, зокрема заздрості, на побутовому рівні.

Блогер та телеведучий покладає великі надії на покоління молодих українців, що має рухати країну вперед. Без молоді в України, як держави, не існує майбутнього. Сергій Іванов поділився з присутніми своїм суб’єктивним баченням сучасного стану та перспектив України та світу, і окремих політичних персоналій, а також, в межах своєї компетенції та можливостей, розповів ексклюзивні закулісні подробиці зі знімального майданчика телепрограми «Право на владу» та життя українського політикуму.

В ході зустрічі, її учасники, активно задавали гостю свої запитання, які стосувались, зокрема, секретів його особистого успіху, графіку дня, та актуальних питань суспільно-політичної ситуації в Україні.

Стоячи на порозі відзначення чергової річниці Дні Свободи і Гідності ми не могли не поцікавитися у гостя, чи має він відчуття завершеності справи, початої українцями у 2014 році. Сергій Іванов вважає, що наступний Майдан, якщо він, не дай Боже, буде, відкотить Україну у Середньовіччя і буде значно радикальнішим ніж попередні – палатиме все.

Свідченням того, що зустріч була цікавою та продуктивною стала активна участь у обговоренні її учасників, за яким вони і не помітили, як швидко пробігло майже дві з половиною години, а також активний фід-бек учасників у соціальних мережах, та особисті відгуки та подяки, які вже кілька днів отримують на свою адресу організатори заходу. Переконані, що попереду нас очікує ще багато неймовірних зустрічей та якісних і змістовних гостей – наступні анонси вже незабаром.

 

Прес-служба Наукового товариства університету

[vcfastgallery columns=”4″ fg_type=”magnific-popup” size=”fg-masonry” fg_main_color=”#fc615d” fg_secondary_color=”#ffffff” fg_smartphone_l_columns=”2″ fg_tablet_p_columns=”2″ fg_tablet_l_columns=”3″ fg_desktop_medium_columns=”4″ fg_desktop_small_columns=”2″ images=”11894,11893,11892,11891,11890,11889,11887,11886,11885,11884,11883,11882,11881,11880,11879,11878,11877,11876,11875,11874,11873,11872,11870,11869,11868,11867,11866,11865,11864,11862″]
Перейти до вмісту