Враження першокурсників від перших днів навчання в університеті

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Враження першокурсників від перших днів навчання в університеті

Університет –  один з найголовніших розділів книги під назвою «життя», тому увесь педагогічний колектив Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди  піклується про те, щоб змістовно наповнювати цю книгу протягом усіх років навчання. Цього року велику та дружну студентську родину університету поповнив новий загін талановитої молоді. За підсумками вступних іспитів до університету зараховано 2120 студентів, з них –  1159 на денну форму навчання та 961 –  на заочну.

Початок навчального року в університеті завжди вражає першокурсників своєрідною самобутністю, дає на повні груди відчути самостійність. Зовсім непомітно для всіх промайнув вже тиждень з того часу, коли новоспечені студенти із завмираючим серцем вперше увійшли в аудиторію на першу лекцію. Як же проходить звикання до студентського життя у студентів-першокурсників? Відповіді та побажання різні, але приємно, що першокурсникам подобається навчання і вони вважають Переяслав-Хмельницький педагогічний університет імені Григорія Сковороди престижним навчальним закладом.

Валерія Кузьменко, студентка першого курсу соціоісторичного факультету:

      – В цьому університеті навчається моя подруга, яка розповідала мені цікаві моменти зі свого студентського життя і завжди відгукувалася  про нього позитивно. Коли прийшов час і мені обирати університет для навчання, я без вагань подала документи сюди на спеціальність «Історія». Оскільки родом я з Луганської області, то батьки були не в захваті, від мого вибору, адже це дуже далеко від дому. Та все ж, коли всі вступні випробування були здані успішно і я побачила себе в списках зарахованих на державну форму навчання, то звісно, батьки мене підтримали і побажали лише гарного навчання, хороших оцінок та легких сесій.

Ігор Вишенський, студент першого курсу природничо-технологічного факультету:

      – Університет і школа – абсолютно різні навчальні заклади. Після школи дуже важко звикнути до всього нового. Потрібно набратися терпіння, адже замість 45 хвилин звичайного уроку, нам потрібно вже звикати, що лекція проходить 1 годину 20 хвилин. Нові викладачі, одногрупники, предмети, аудиторії… Спочатку все це навіювало страт і паніку. Та зараз впевнено можу сказати, що хвилювання мої були даремні.

       У перший же тиждень, окрім лекцій, нас ознайомили із історією факультету й університету, розповіли про перспективи. Перше знайомство з нашим куратором Олександром Васенком пройшло дуже цікаво, немов цю людину ми знали дуже давно. Після розмови з куратором всім все стало зрозуміло, ми дізналися як знайти потрібну аудиторію, як розбиратися з розкладом.  Впевнений, що попереду мене чекає цікава мандрівка у країну знань, до якої  я повністю готовий.

Жанна Аврамич, першокурсниця  соціоісторичного факультету:

        –  Народилася я в нашому славному місті Переяславі-Хмельницькому, тому ще зі шкільних років знала історію університету та біографії відомих постатей, що розпочали свій шлях із нашої alma mater. Професіоналізм викладачів, цікаві освічені люди, нові знайомства та приємна і тепла атмосфера захопили мене з перших днів перебування в університеті.  За невеликий період навчання, я зрозуміла, що саме цей навчальний заклад зробить з мене освіченого фахівця.

Даря Семичастна, першокурсниця педагогічного факультету:

– Переглянувши велику кількість університетів, я зупинилася на Переяслав-Хмельницькому педагогічному університеті імені Григорія Сковороди, адже в тому році брала участь у вокальному конкурсі «Весняні наспіви» і вже була знайома з університетом, викладацьким колективом.  В  моєму виборі мене підтримали батьки, за що я їм надзвичайно вдячна. І ось я студентка університету. Промайнуло урочисте 1 вересня, і зовсім непомітно пролетів перший тиждень навчання. З перших днів перебування в місті – Переяслав зачарував мене. Прогулюючись його вуличками, можна відчути атмосферу минулих століть. Ця земля має свою неповторну енергетику, ти наче торкаєшся до старовини. Я тішуся, що саме в цьому історичному місті знаходиться університет і що цього року я стала маленькою частинкою великої і дружної педагогічної родини.

Віктор Олексієнко, студент 4 курсу педагогічного факультету, спеціальність «музичне мистецтво»:

      – Кілька років тому, теж був першокурсником. Це незабутні враження. Пригадую як шукав потрібну аудиторію, як готувався до першого практичного заняття в бібліотеці, як тремтіли руки перед першою сесією… Все це було ніби вчора і ці відчуття залишаться на все життя.

До нашого вишу  вступив після закінчення Київського коледжу культури і мистецтв. Володію музичним інструментом контрабасом. Зараз навчаюся гри на гітари. Оскільки я працюю в школі, то навчаюся на вільному графіку, але намагаюся охопити якнайбільше знань, адже хочу все те, що я знаю, передати дітям.  Дякую викладачам за якісне навчання дисциплін, за плідні знання, які і можу передати вже своїм вихованцям.

Студентські роки завжди асоціюються з такими чарівними словами, як перше кохання, веселощі та молодість. Можна лише заздрити тим, хто вдостоївся щастя пройти цей шлях і відчути всі радості  студентського життя.

Напевно, головне для кожного студента це зрозуміти, що на своє життя в університеті та за його межами кожен може вплинути особисто.  Як кажуть в народі: «Усе залежить від нас!». Любий першокурснику, візьми ці слова собі за девіз і тоді жодних сумнівів  ваше прагнення до знань, бажання самореалізації знайдуть втілення в конкретних справах. Успіхів!

Ольга Науменко,
фахівець соціально-гуманітарного відділу університету

 

 

Перейти до вмісту