На засіданні ректорату, яке відбулося 04 вересня 2018 року, розглядалися наступні питання:

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > На засіданні ректорату, яке відбулося 04 вересня 2018 року, розглядалися наступні питання:

1-2. Анатолій Брехунець, завідувач навчальним відділом, повідомив, про організаційно-методичне забезпечення навчального процесу у 2018-2019 навчальному році.  Детальніше з Наказом №143 Про організацію та проведення навчального процесу у 2018-2019 н.р. можна буде ознайомитися на сайті університету. Також Анатолій Іванович доповів  про порядок складання академічної різниці студентами, які зараховані на базі «молодшого спеціаліста».

3. Про нові нормативні підходи до організації наукової роботи доповів проректор з наукової роботи Сергій Рик. Було зазначено, що на сайті Міністерства освіти і науки України з’явилися документи щодо організації наукової роботи. Зокрема, було розглянуто Положення про атестацію наукових працівників.

Метою атестації наукового працівника є: оцінювання рівня професійної підготовки, результативності роботи; визначення відповідності кваліфікації працівника займаній ним посаді; виявлення перспективи використання здібностей, стимулювання підвищення професійного рівня; визначення потреби в підвищенні кваліфікації, професійній підготовці.

Атестація може бути черговою або позачерговою. Чергова атестація здійснюється не частіше одного разу на два роки та не рідше одного разу на п’ять років.

Строк чергової атестації для кожної наукової посади визначається вченою радою  наукової установи. Позачергова атестація наукового працівника проводиться за потребою, але не частіше одного разу на рік.

Також Сергій Миколайович ознайомив членів ректорату із Положенням про присвоєння ступеня доктора філософії та із рекомендаціями Міністерства освіти і науки України щодо запобігання плагіату та виявлення його у наукових роботах.

Віктор Петрович наголосив на тому, щоб ці документи опрацювати, вивчити і в подальшому керуватися ними.

4. Перший проректор Валерій Хомич доповів про стипендіальне забезпечення вступників. Студентам 1 року навчання стипендія призначатиметься на основі конкурсного балу. Ліміт стипендіального забезпечення становитиме не більше 45%. До 10 вересня потрібно подати рейтинги студентів, котрі претендують на стипендію.

5. Із планом загальноуніверситетських заходів, які відбудуться у вересні, членів ректорату ознайомив керівник соціально-гуманітарного відділу Андрій Іващенко.

Ольга Науменко,
фахівець соціально-гуманітарного відділу університету

[vcfastgallery_mosaic fgm_layout=”fg_layout3″ fg_type=”magnific-popup” images=”8156,8145,8155,8150,8149,8148,8147,8146,8144,8143,8142,8151,8141″]
Перейти до вмісту