Філологи відзначили 32-гу річницю свого факультету

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Філологи відзначили 32-гу річницю свого факультету

За сесією, поселенням, пост-синдромом затяжних вихідних чи якимись іншими буденними справами студенти та викладачі, іноді, і не помічають, що кожен день із життя університету сповнений святковості та гарного настрою. Яскравим цьому підтвердженням стала дата 29 травня, коли один з найкрасивіших та наймудріших факультетів нашого університету – філологічний, відзнавчив 32-річницю від дати свого утворення.

Опівдні, на майданчику біля актової зали всіх охочих зустрічала гарна фотозона та чарівні філологині, що пригощали всіх смачним печивом з передбаченнями, збирали кошти захисникам АТО та запрошували до зали, де з хвилини на хвилину мав розпочатися святковий концерт.

Звучання фанфар сповістило про початок грандіозного дійства, яке з неймовірним креативом та натхненням, ще задовго до означеного дня, ретельно готувала творча еліта факультету. Ведучі концерту, Олена Шитлюк та Олександр Нікітенко, привітали всіх хто в цей день прийшов до залу розділити радість Дня народження факультету та побажали йому щоденних повсякчасних успіхів, лідерства і невпинного руху до нових вершин.

За свою 32-річну історію факультет змінювався, зростав. Сьогодні велика факультетська родина філологів стала більш міцною, дружньою і толерантною, більш креативною і прогресивною. Межі її факультетського життя вже давно просунулися далеко за кордон. Але є те, що ніколи не змінювалось в серцях кожного покоління сковородинівських філологів, що завжди лишалось з ними, де б вони не були – це любов до України. На підтвердження цієї думки концертну програму відкрила пісня «Синє небо-жовте поле» у виконанні магістра І року навчання Максима Левченка.

Жоден день народження не обходиться без щирих вітальних слів з боку його гостей, і першим тому підтвердженням був виступ першого проректора ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» Хомича Валерія Феодосійовича, що, у своїй промові, наголосив на високому рівні досягнень викладачів та студентів факультету, його славних сторінках історії становлення, та сердечно зичив ще багато-багато яскравих та продуктивних років функціонування.

 Філологічному факультету надзвичайно пощастило, адже останні кілька років його очолює винятково прекрасна, освічена людина та чарівна жінка, що завжди всіляко підтримує своїх студентів, хвилюється за них, радіє всім їх досягненням та перемогам, розділяє миті журби та поразок – все це про декана філологічного факультету Оксану Михайлівну Свириденко, з чиєї легкої руки навчання за кордоном стало реальністю для кожного студента-філолога.

Оксана Михайлівна привітала всіх зі святом, та розповіла про те, з якими новинами та досягненнями факультет підійшов до своєї чергової річниці, подякувавши всьому викладацькому та студентському колективу за ініціативність і гарні показники роботи, а також побажала нових вагомих звершень на шляху спільної діяльності. Потім декан факультету виконала важливу та приємну місію – нагородження грамотами і подяками найактивнішим і найрозумнішим студентам філологічного факультету: Головень Аліні Дмитрівні, Трускавецькому Степану Михайловичу, Ковбар Мирославі Вікторівні, Мельниченко Катерині Василівні, Проворовій Яні Вікторівні, Дуді Вікторії Віталіївні, Нікітенку Олександру Віталійовичу, Шитлюк Олені Андріївні, Замрій Світлані Василівні, Захарчук Інні Володимирівні, Годунко Маргариті Володимирівні, Самолудченко Тетяні В’ячеславівні, Трухан Нелі Василівні, а також колективам кафедр факультету.

На цьому приємність митей перебування Оксани Михайлівни на сцені не завершилась, бо, як виявилось, в цей день всі гості свята, самі того не знаючи, стали учасниками святкової лотереї. На вході до зали кожен отримав номерок, декільком володарям яких судилось стати неймовірними щасливчиками, і отримати подарунки у День народження факультету. Оксана Михайлівна мала честь неупереджено визначити цих переможців.

Новообрана голова Студентської ради філологічного факультету Яна Проворова, яка, до слова, також допомагала деканові під час нагородження, винесла на сцену спеціальний лототрон, кількість номерків у якому співпадала кількості присутніх в залі, і Оксана Михайлівна витягла щасливі номерки за якими переможці отримали неабиякі подарунки:  безкоштовну фотосесію, приватний майстер-клас  з граматики у школі англійської мови, безкоштовний сертифікат на портрет, набір солодощів і смаколиків, набір канцелярського приладдя, безкоштовні квитки на будь який сеанс у місцевому кінотеатрі, ну або ж втішний приз – їстівний набір «Student Pack». Але чи не найголовнішим подарунком долі для кожного є навчання у славетному Переяславському університеті на його філологічному факультеті, і щодня мати можливості спілкування не лише з фаховими викладачами, а і життєрадісними і талановитими студентами, зокрема – дівчатами. Яскравим тому підтвердженням став виступ чарівних філологинь Катерини Мельниченко та Вікторії Вигівської з піснею «Я малюю», що зачарувала всіх присутніх.

Свято несподіванок та подарунків не має закінчуватись, тому на сцену з вітаннями вже поспішала заступник голови Студентської Ради університету Ілона Горобей, яка від всього сковородинівського студентства, та з теплотою власної душі, привітала філологічну родину з їх особливим днем, та продовжила церемонію нагородження, нагородивши відзнакою самоврядуванців увесь філологічний факультет, і, зокрема, його очільницю – Оксану Михайлівну Свириденко, а також відзначила низку кращих студентів факультету – Микитюк Дарину Валентинівну, Вигівську Вікторію Олегівну, Грись Діану Петрівну та студентського декана факультету Проворову Яну Вікторівну, яка, за короткий період часу навчання та діяльності на філологічному, вже встигла привнести у його розвиток неабиякі зусилля та снагу. А творчою прикладкою до цих нагороджень стало неперевершене поєднання музики і руху у творчому тандемі студентки ІІІ курсу Світлани Замрій з піснею «Прірва», і студенток фінансово-гуманітарного факультету Ксенії Акуленко і Вікторії Олефіренко з розкішним танцювальним супроводом.

Нотки ніжності у концерт додав блок вишуканої поезії, зокрема у виконанні студентки І курсу Дарини Левченко, з віршем Миколи Латоцького «Не кажи», а також студентки І курсу Інни Білявської, що прочитала вірш Андрія Малярика «Не шукай себе у комусь, шукай себе в собі». Аби присутні не забули, що День народження – свято веселощів, Максим Левченко повернувся на сцену з запальною піснею «Dancing Lasha Tumbai» і сумно в залі вже не було нікому. Своїм талантом всіх продовжила дивувати Світлана Замрій, у виконанні якої прозвучала пісня виконавиці Sia «Cheap Thrills».

Відмітимо, що не лише студенти іноземного відділення факультету в цей день довели, що вміють гарно співати іноземною мовою. Студентка ІІІ курсу спеціальності «Українська мова і література» Світлана Ярошенко піснею Emmy Winehouse «Valery» стала ще одним яскравим цьому підтвердженням. А студентка ІІІ курсу Лілія Онишків повернула програмі ліричності виконанням композиції «Я ніколи нікому».

Спеціальним гостем свята стала Єлизавета Маслюкова – лауреат перших премій Всеукраїнських та міжнародних конкурсів в Україні, Угорщині, Італії та Молдові; неодноразова володарка кубку Гран-Прі конкурсів в Україні та Молдові у номінаціях естрадний та академічний вокал; cтудентка київського інституту музики ім. Глієра та філологічного факультету ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний факультет імені Григорія Сковороди», яка тепло поспілкувалась з присутніми та подарувала їм пісні Lady Gaga – Million reasons, та Тіни Кароль – Намалюю тобі зорі, наголосивши, що її сонце – це наш університет, а зорі – філологічний факультет.

Сповідуючи думку про те, що як кожна держава, місто та університет має свій гімн, у 2016 році філологічний факультет отримав свою величальну пісню. До уваги присутніх, на завершення урочистої частини, прозвучав Гімн філологічного факультету, на слова Тетяни Гребіневич (яка його і виконала) та музику випускника факультету Сергія Кожевнікова. Як і годиться в таких випадках, зал активно підспівував гімну та сприяняв його стоячи, дехто з рукою на серці.

Святковий концерт добігав свого логічного завершення, але, всі були переконані, що цей день стовідсотково залишиться на сторінках сучасної історії філологічного факультету, а кожен присутній став її невід’ємною частинкою. І аби цей день ще довго лишався в пам’яті кожного гостя святкування Дня народження філологічного факультету завершилось спільною світлиною на східцях університету. Переконані, що той вогник радощів і світла, який філологи розпалили своїм святом, зігріватиме їх душі як мінімум до наступної славної річниці.

Прес-служба університету

[vcfastgallery_mosaic fgm_layout=”fg_layout3″ fg_type=”magnific-popup” images=”6172,6171,6169,6168,6167,6166,6165,6164,6163,6162,6161,6160,6159,6157,6155,6154,6153,6152,6151,6150,6149,6148,6147,6146,6145,6144,6143,6142,6141,6140,6139,6138,6135,6134,6173″]
Перейти до вмісту