Черговий чемпіонат з пауерліфтингу

 17 травня 2018 року в стінах Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди пройшов черговий чемпіонат університету з пауерліфтингу, де спортсмени визначали найсильнішого у жимі штанги лежачи.

Перед початком змагань учасників привітав Заслужений тренер України, доцент кафедри  спортивних дисциплін і туризму Тарас Кириченко, який розповів про історію започаткування змагань в університеті, зазначивши:

– Пауерліфтинг має глибоке коріння і славні традиції. Змагання з цього виду спорту систематично проходять упродовж 30 років у нашому вищому навчальному закладі. Ці змагання стали ювілейними – 30-ми за ліком, адже перший чемпіонат з пауерліфтингу в університеті відбувся в далекому 1988 році. (До речі, головний суддя змагань був тоді його учасником – примітка автора). За цей час в університеті підготовлено цілу низку видатних спортсменів-пауерліфтерів, чиї імена відомі не тільки в Україні, а й далеко за її межами. Серед наших студентів та вихованців призери і переможці чемпіонатів світу та Європи: Вадим Братусь, Ірина Колошець, Володимир Погребний, Артем Білязе, Наталка Сметаніна, Володимир Тихоступ, які представляли наш навчальний заклад на світових спортивних аренах.

Популярним залишається пауерліфтинг серед студентів і нині. Про це засвідчили наші змагання. Назвемо імена переможців. У дівчат, які змагалися в абсолютній ваговій категорії з результатом 45 кг перемогла Інна Куріленко – студентка 3 курсу факультету фізичного виховання. Серед юнаків у категорії до 74 кг переміг другокурсник факультету фізичного виховання Вячеслав Левченко з результатом 100 кг. У категорії до 83 кг не було рівних студенту 3 курсу факультету фізичного виховання Валерію Скрипці, який підкорив вагу 122, 5 кг. А в категорії понад 83 кг з таким же результатом переміг Юрій Василевський – студент 4 курсу факультету фізичного виховання. Призери та переможці нагороджені грамотами та грошовими призами. Спонсорами змагань виступив деканат факультету фізичного виховання та профком університету.

Ольга Науменко,

Тарас Кириченко

Перейти до вмісту