В університеті відбулося навчання з евакуації співробітників та студентів на випадок надзвичайної ситуації

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > В університеті відбулося навчання з евакуації співробітників та студентів на випадок надзвичайної ситуації

Найвища цінність суспільства – життя і здоров’я людей. Проте з кожним роком зростає кількість чинників, що можуть нести небезпеку і загрозу життю. Вміти населенню діяти у надзвичайних ситуаціях на сьогодні одне із пріоритетних завдань, що стоїть перед державою.

7 травня 2018 р. у ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» було проведено навчання з евакуації співробітників та студентів на випадок надзвичайної ситуації, яке проводили фахівець з Цивільного захисту Ковтун М.В., фахівець з охорони праці Задоєнко І.І. спільно з завідуючим навчально-консультаційним пунктом навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД у Київській області Олефіром М.І. та провідним фахівцем Переяслав-Хмельницького РС ГУ ДСНС України у Київській області Свириденком В.С.

Мета заходу  полягала у тому, щоб у разі виникнення загрози або надзвичайної ситуації вивести  населення з районів надзвичайної ситуації у безпечний район (місце) і тим самим захистити населення від основних вражаючих чинників при виникненні надзвичайної ситуації.

Фахівці дохідливо пояснили як слід себе поводити під час виникнення раптових надзвичайних ситуацій, розповіли про різноманітні випадки, які ставалися під час їхньої роботи. Студенти отримали відповіді на свої запитання.

 Загалом слід відзначити корисність такого заходу, адже здобуті учасниками знання сприятимуть підвищенню рівня безпеки на випадок різноманітних надзвичайних ситуацій.

 

Ольга Науменко

Перейти до вмісту