В рамках ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Психологія» (Теоретична і прикладна психологія) відбулася зустріч із Іваном Бехом

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > В рамках ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Психологія» (Теоретична і прикладна психологія) відбулася зустріч із Іваном Бехом

20 квітня в рамках ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Психологія» (Теоретична і прикладна психологія) відбувся круглий стіл «Виховання духовно зрілої особистості» за участю дійсного члена НАПН України, доктора психологічних наук, професора, директора Інституту проблем виховання НАПН України, Заслуженого діяча науки і техніки України Івана Беха. На заході були присутні студенти, викладачі, поціновувачі психології.

Іван Дмитрович Бех – відомий в Україні та за її межами вчений у галузі методології розвитку особистості, теорії і технології виховання; директор Інституту проблем виховання НАПН України, дійсний член (академік) НАПН України, доктор психологічних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України, послідовник психологічної школи Л.С. Виготського, автор багатьох наукових праць. Його шлях до цих аспектів наукового знання визначився у першу чергу запитами широкої соціальної практики, проблемами освіти стосовно підвищення ефективності духовно-морального виховання і розвитку підростаючої особистості. Він є автором понад 647 наукових праць, підготував 31 доктора і більше 51 кандидата наук.

У центрі теоретичних й експериментальних досліджень Івана Беха – проблема створення психопедагогіки виховання, яка б ґрунтувалася на сучасних філософсько-гуманістичних ідеях існування людини, її прагненні до вищих смислів життя. Саме тому виступ Івана Беха торкався багатьох аспектів виховання та розвитку особистості, а саме: актуальних проблем виховання і соціалізації; застосування нових технологій виховання, заснованих на психологічних механізмах; формування соціоцентричної особистості з альтруїстичними якостями тощо. Під час свого виступу Іван Дмитрович зазначив, що особистість – це суб’єкт вільної і морально відповідальної дії.

Зустріч пройшла в теплій та дружній атмосфері та залишила приємні враження у присутніх.

Ольга Науменко

[vcfastgallery_mosaic fgm_layout=”fg_layout3″ fg_type=”magnific-popup” images=”4343,4344,4341,4345,4346″]
Перейти до вмісту